Cea de-a VII-a ediție a festivalului internațional „Sub căciula lui Guguță”

  • 11 Iulie 2013 11:43
Cea de-a VII-a ediție a festivalului internațional „Sub căciula lui Guguță”

La Teatrul Municipal de Păpuși „Guguță” a debutat miercuri cea de-a șaptea ediție a festivalului internațional „Sub căciula lui Guguță”.

Manifestarea a adus la Chișinău trupe de teatru de marionete din 10 țări ale lumii, care vor susține reprezentații  dedicate micilor iubitori ai acestui gen de spectacole.

Cea de-a șaptea ediție a festivalului internațional „Sub căciula lui Guguță” coincide cu cea de-a 20-a aniversare a teatrului „Guguță”. Înființată în 1992, la inițiativa regretatului Victor Ștefaniuc, fondatorul și primul director al instituției, scena păpușarilor din Chișinău și-a construit o reputație în rândul teatrelor europene cu tradiție în acest domeniu.

Între oaspeții primei zile a festivalului s-a numărat și primarul general al Capitalei, Dorin Chirtoacă, acesta apreciind că multe dintre marionete sunt mai vii decât cele manevrate de păpușarii politicii moldovenești.

Festivalul „Sub căciula lui Guguță” va dura șase zile, interval în care maeștrii păpușari vor susține câte trei spectacole pe zi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău