Cea de-a VII-a ediție a festivalului internațional „Sub căciula lui Guguță”

  • 11 Iulie 2013 11:43
Cea de-a VII-a ediție a festivalului internațional „Sub căciula lui Guguță”

La Teatrul Municipal de Păpuși „Guguță” a debutat miercuri cea de-a șaptea ediție a festivalului internațional „Sub căciula lui Guguță”.

Manifestarea a adus la Chișinău trupe de teatru de marionete din 10 țări ale lumii, care vor susține reprezentații  dedicate micilor iubitori ai acestui gen de spectacole.

Cea de-a șaptea ediție a festivalului internațional „Sub căciula lui Guguță” coincide cu cea de-a 20-a aniversare a teatrului „Guguță”. Înființată în 1992, la inițiativa regretatului Victor Ștefaniuc, fondatorul și primul director al instituției, scena păpușarilor din Chișinău și-a construit o reputație în rândul teatrelor europene cu tradiție în acest domeniu.

Între oaspeții primei zile a festivalului s-a numărat și primarul general al Capitalei, Dorin Chirtoacă, acesta apreciind că multe dintre marionete sunt mai vii decât cele manevrate de păpușarii politicii moldovenești.

Festivalul „Sub căciula lui Guguță” va dura șase zile, interval în care maeștrii păpușari vor susține câte trei spectacole pe zi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
21,07
Cer fragmentat
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Tue
26
Wed
26
Thu
21
Fri
20
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău