Cea de-a șaptea ediție a Congresului Medical Internațional „MedEspera”

  • 03 Mai 2018 18:35
Cea de-a șaptea ediție a Congresului Medical Internațional „MedEspera”

Peste 750 de studenți și tineri medici din 13 țări ale lumii s-au adunat joi, 3 mai, la Chișinău, la cea de-a șaptea ediție a Congresului Medical Internațional „MedEspera”. Timp de trei zile, aceștia prezintă lucrări științifice despre cele mai actuale subiecte din domeniul medicinei și farmaciei. Totodată, participă la ateliere în cadrul cărora își vor prezenta realizările științifice și vor putea stabili relații de prietenie și colaborare, transmite IPN.

Potrivit rectorului USMF „Nicolae Testemițanu”, Ion Ababii, congresul „MedEspera”, grație potențialului intelectual și al valorilor pe care le promovează, este un eveniment notabil, atât pentru universitatea pe care o conduce, cât și pentru întreaga comunitate medicală din țară. Ion Ababii afirmă că tinerii savanți întotdeauna au prezentat un valoros potențial intelectual al națiunii, aceștia sunt forța capabilă de a genera și de a implementa cele mai îndrăznețe idei și proiecte. „Astfel se vor materializa aspirațiile noastre de integrare în aria europeană unică a instruirii și cercetării”, a spus rectorul USMF.

Ion Ababii a mai spus că dimensiunea internațională a a congresului „MedEspera” deschide noi oportunități pentru extinderea cooperării științifice. „Vom obține rezultate benefice în formarea și perfecționarea cadrelor medicale și farmaceutice, în sporirea calității asistenței medicale acordate populației și în restructurarea eficientă a sistemului național de sănătate”, a afirmat Ion Ababii.

Ministrul sănătății, muncii și protecției sociale, Svetlana Cebotari, prezentă la eveniment, a menționat că „MedEspera” este un eveniment important pentru studenți și tineri medici, care aduce la un loc oamenii preocupați de viitorul medicinei. Potrivit ministrului, universitatea trebuie să se implice în schimbul de experiență dintre tinerii cercetători din țară și din străinătate, care să ducă la recunoașterea celor mai recente realizări și practici în domeniu. „În viziunea mea, este esențială colaborarea dintre universitățile și instituțiile de cercetare în domeniul sănătății, care să permită proiecte de calitate, transfer de expertiză inovație și creativitate în țară”, a spus Svetlana Cebotari.

Congresul Medical Internațional „MedEspera” este organizat de Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină din Moldova și are loc la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”. La congres au venit studenți și tineri medici din Italia, Germania, Georgia, Elveția, Kazahstan, Ucraina, Belarus, România, Republica Democrată Congo, Israel, Franța și Cipru.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:3,6 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău