Cea de-a doua etapă a campaniei naționale „Ne vedem la bibliotecă”

  • 27 Martie 2017 16:37
Cea de-a doua etapă a campaniei naționale „Ne vedem la bibliotecă”

Peste 1000 de biblioteci publice, care au fost transformate în centre comunitare, vor presta gratuit servicii de instruire, pentru persoane de diferite vârste și interese, în domeniul incluziunii digitale, dezvoltării economice, agriculturii, sănătății, familiei, educației non-formale.

Este vorba despre cea de-a doua etapă a campaniei naționale „Ne vedem la bibliotecă”, lansată astăzi, 27 martie, de programul Novateca și Ministerul Culturii, transmite IPN.

Potrivit directorului programului Novateca, Evan Tracz, pe parcursul a cinci ani, peste o mie de biblioteci din toată Moldova au fost dotate cu tehnologii moderne și au fost instruiți bibliotecarii cum să utilizeze aceste tehnologii. Începând cu luna aprilie a acestui an, bibliotecile vor presta servicii de instruire, oferind suportul necesar în accesul la informație pe internet. Fiecare lună va fi dedicată unui domeniu, așa ca: sănătatea, agricultura sau economia.

„Noi numim aceste servicii moderne, deoarece diferă de serviciile oferite tradițional de biblioteci, cele de a împrumuta cărți sau de a oferi un spațiu pentru învățare”, a spus Evan Tracz.

În cadrul programului, 866 de biblioteci publice au fost dotate cu peste 2800 de calculatoare și tablete. La 6 octombrie 2015, în Biblioteca Națională, în cadrul programului Novateca, a fost deschis Centrul de statistică, cercetare și dezvoltare. Directorul Bibliotecii Naționale, Elena Pintilei, spune că, în urma măririi accesului la tehnologii, a crescut și numărul de vizite la bibliotecă, inclusiv a copiilor.

În echiparea și dotarea cu echipamente IT a bibliotecilor a fost investite peste 4 milioane de dolari. Proiectul Novateca se bazează pe conceptul de contribuție, inclusiv din partea autorităților locale.

Cea de-a doua etapă a campaniei „Ne vedem la bibliotecă” se va desfășura până în luna octombrie 2017.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău