Cea de-a 78-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Veneția se deschide miercuri

  • 01 Septembrie 2021 14:36
Cea de-a 78-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Veneția se deschide miercuri

Cea de-a 78-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Veneția se deschide miercuri cu ''Madres Paralelas'' (''Parallel Mothers''), o nouă dramă realizată de actorul și regizorul spaniol Pedro Almodovar, în care joacă actrița de Oscar Penelope Cruz, relatează agenția DPA, potrivit Agerpres.

Pelicula lui Almodovar și alte 20 de producții concurează pentru marele premiu, Leul de Aur pentru cel mai bun film.

Printre producțiile înscrise în competiție se mai numără ''Sundown'', cu Tim Roth și Charlotte Gainsbourg, ''Competencia oficial'' (''Official Competition''), o satiră în care joacă Penelope Cruz și Antonio Banderas și ''The Power of the Dog'', o dramă de Jane Campion din Noua Zeelandă.

Festivalul include de asemenea un film regizat de actrița hollywoodiană Maggie Gyllenhaal, care își face debutul în regie cu ''The Lost Daughter''.

Mai multe producții importante de la Hollywood urmează să fie premiate în afara competiției oficiale, printre acestea numărându-se ''Halloween Kills'', cu Jamie Lee Curtis și filmul ''The Last Duel'' al lui Ridley Scott, cu Matt Damon și Adam Driver.

Festivalul de Film de la Veneția este cel mai vechi festival de film din lume, iar unele dintre producțiile prezentate în edițiile anterioare au ajuns să câștige premii Oscar, cum a fost cazul peliculelor ''The Shape of Water'' și ''Nomadland".

Anul acesta, principalele premii vor fi decernate la data de 11 septembrie, în urma voturilor unui juriu internațional prezidat de regizorul sud-coreean Bong Joon Ho, laureat cu premiul Oscar pentru ''Parasite''.

Festivalul Internațional de Film de la Veneția se desfășoară în acest an în perioada 1-11 septembrie. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău