Cea de-a 77-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Veneția intră în linie dreaptă

  • 09 Septembrie 2020 19:46
Cea de-a 77-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Veneția intră în linie dreaptă

Festivalul Internațional de Film de la Veneția a intrat miercuri în linie dreaptă, cu prezentarea în cursa pentru Leul de Aur, ce va fi decernat sâmbătă, a două noi filme - "Wife of a Spy", o dramă japoneză de spionaj și o ecranizare a celebrei piese de teatru "Le sorelle Macaluso", relatează EFE, preluat de Agerpres.

"Wife of a Spy", în regia lui Korosawa Kiyoshi, este un film a cărui acțiune se petrece în orașul nipon Kobe în ajunul declanșării celui de-al Doilea Război Mondial, în mijlocul tensiunilor între națiuni și al resentimentelor populației.

Personajul Yusaku Fukuhara (Issey Takahashi) simte că lucrurile se vor schimba dintr-un moment în altul și se hotărăște să plece într-o misterioasă călătorie de afaceri în Manciuria. În această disputată regiune continentală, el va afla un secret care ar putea zdruncina Imperiul nipon. Dispus să facă totul public la întoarcere, el va înfrunta gelozia soției sale și hărțuielile unui militar.

"Mi s-a părut interesant să văd care este situația unui individ în mijlocul unei societăți implicate în război", a declarat regizorul într-o videoconferință, având în vedere că nu a putut fi prezent la festival din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.

Cel de-al doilea film prezentat miercuri în concurs a fost "Le sorelle Macaluso", adaptarea cinematografică a unei piese de mare succes în Italia și care s-a jucat pe scenele teatrelor din întreaga lume.

Antonella, Maria, Lia, Katia și Pinuccia sunt cinci surori care trăiesc fericite fără părinți într-o casă de la malul mării siciliene, până când un eveniment tragic le schimbă cursul vieții. Regizoarea filmului, Emma Dante, prezintă copilăria, maturitatea și senectutea acestei familii, scăldată de razele soarelui, sau umbrită uneori de avatarurile cu care se confruntă cele cinci surori.

Spre deosebire de piesa de teatru, unde interacțiunile între surori se petrec pe o scenă aproape goală, în film regizoarea a decis să plaseze protagonistele într-o casă, locuită însă de fantomele trecutului și de amintiri. Deasupra casei se află un columbar, ce reprezintă pentru cele cinci copile un cuib sigur, la care se vor putea întoarce oricând doresc.

Cu această a opta zi a festivalului, Mostra intră în linie dreaptă așteptând să afle care dintre cele 18 lungmetraje prezentate în concurs va primi sâmbătă Leul de Aur.

Mai sunt de prezentat încă patru filme, printre care și noul lungmetraj al regizorului mexican Michel Franco, "Nuevo Orden".

Este foarte așteptată și premiera filmului "Nomadland", ce prezintă povestea unei femei ruinate de criza financiară, cu Frances McDormand în rolul principal, și care va încheia cea de-a 77-a ediție a festivalului.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău