Ce va discuta președintele Igor Dodon cu Dmitri Rogozin la Chișinău

  • 27 Iulie 2017 13:55
Ce va discuta președintele Igor Dodon cu Dmitri Rogozin la Chișinău

Igor Dodon, a reconfirmat miercuri în cadrul unui dialog cu presa, organizat la Reședința de la Condrița, că urmează să se întâlnească vineri, cu vicepremierul rus, Dmitri Rogozin la Chișinău, apoi va urma o întâlnire trilaterală Dodon-Rogozin-Krasnoselski și la Tighina.

Această vizită a vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, la Chișinău și la Tighina, în legătură cu evenimentele organizate la 25 de ani de la începutul operațiunii de menținere a păcii în regiunea transnitreană, a trezit numeroase critici și nemulțumiri în societate. Astăzi mai mulți veterani de război au cerut într-o conferință de presă anularea vizitei Dmitri Rogozin.

Membrii Uniunii Naționale a Veteranilor de Război îl consideră pe vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, persona non grata și îi cer să-și anuleze vizita. Veteranii au anunțat într-o conferință de presă că mâine vor merge la Aeroportul Internațional pentru a-l împiedica pe vicepremierul rus să  intre pe teritoriul Republicii Moldova, însă nu au specificat în ce mod.

Mâine să-i demonstrăm cartonașul roșu lui Rogozin, să știe că fără viză nu poate să treacă hotarele  Republicii Moldova, el spune că poate, noi însă îi vom demonstra acestui individ că el nu poate să vină în Republica Moldova.

Membrii Uniunii Veteranilor de Război îl declară pe Dmitri Rogozin persona non grata în Republica Moldova. Participarea lui Igor Dodon la ceremoniile organizat de Tiraspol și de a oferi distincții militare cu această ocazie, constituie act de trădare față de Republica Moldova.

Președintele Igor Dodon a anunțat ieri că va discuta cu vicepremierul rus probleme ce țin de cooperarea economică, problemele migranților moldoveni în Rusia și problema reglementării transnistrene.

„Este planificată o întrevedere bilaterală cu mine, președintele Republicii Moldova, vineri, în a doua jumătate a zilei. Vom discuta tot ce ține de agenda bilaterală, în special mă interesează domeniul comerțului, următorii pași pentru amnistia pentru migranții noștri care lucrează în Federația Rusă. Vom aborda și subiecte ce țin de Transnistria”, a declarat Igor Dodon. 

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene l-a convocat ieri pe ambasadorul rus Farit Muhametșin și i s-a atras repetat  atenția asupra inoportunității organizării în mod unilateral a unor manifestații consacrate aniversării aniversarea a 25- a de la începutul operațiunii de menținere a păcii în regiunea transnistreană, cu participarea artiștilor și delegațiilor oficiale din Federația Rusă, invocându-se în acest sens faptul că astfel de acțiuni pot prejudicia relațiile moldo-ruse.

Anterior, premierul Pavel Filip declarase că Dmitri Rogozin nu poate să vină cu un avion militar până la Tiraspol, poate veni însă cu un avion de rută sau cu un autobuz.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău