CE | Thorbjørn Jagland îndeamnă R.Moldova să găsească soluții juridice pentru aplicarea drepturilor electorale

  • 04 Iulie 2018 11:58
CE | Thorbjørn Jagland îndeamnă R.Moldova să găsească soluții juridice pentru aplicarea drepturilor electorale

Secretarul general al Consiliului Europei Thorbjørn Jagland își manifestă îngrijorarea deosebită în legătură cu nevalidarea alegerilor de la Chișinău și îndeamnă pe interlocutorii din Republica Moldova să identifice o soluție juridică pentru a asigura aplicarea deplină a drepturilor electorale.

Oficialul european a formulat respectivele aprecieri și îndemnuri în cadrul întrevederilor pe care le-a avut la Strasbourg cu prim-ministrul Pavel Filip, pe data de 2 iulie, și cu liderii opoziției de la Chișinău Maia Sandu și Andrei Năstase, pe data de 3 iulie, transmite IPN cu referire la un comunicat al CoE.

Potrivit comunicatului, decizia de invalidare a rezultatelor alegerilor primarului la Chișinău, recunoscute și de observatorii internaționali, trezește îngrijorări deosebite, în special, în ceea ce privește proporționalitatea deciziei.

Secretarul general i-a îndemnat pe interlocutorii săi să identifice o soluție juridică pentru a asigura aplicarea deplină a drepturilor electorale. Încrederea alegătorilor în sistemul electoral este una fundamentală și ea nu trebuie subminată. Într-o democrație, voința electoratului trebuie respectată pe deplin, potrivit sursei.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:6,17 m/s
Sat
15
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău