Ce țară vrea să organizeze Jocurile Olimpice de vară în niște condiții inedite

  • 22 August 2022 11:27
Ce țară vrea să organizeze Jocurile Olimpice de vară în niște condiții inedite

Jocurile Olimpice de vară reprezintă cea mai importantă competiție de pe mapamond, grație anvergurii de care se bucură.

Se știu deja următoarele trei orașe gazdă, Paris-2024, Los Angeles - 2028 și Brisbane -2032, iar pentru ediția din 2036 se anunță o candidată surpriză. Este vorba despre Arabia Saudită, care ar putea organiza competiția în niște condiții inedite, ținând cont că vara în această țar sunt temperaturi care depățesc 50 de grade Celsius, transmite ziare.com.

Ministrul Sportului din Arabia Saudită, prințul Abdulaziz ben Turki Al-Faisal, a declarat într-un interviu oferit AFP că ”obiectivul suprem” în sport al țări sale este organizarea unei ediții a Jocurilor Olimpice

”În acest moment ne concentrăm asupra organizării Jocurilor Asiatice din 2034, care vor avea loc la doi ani după Jocurile Olimpice găzduite de orașul australian Brisbane. Cred că Arabia Saudită a demonstrat și până acum că poate găzdui astfel de evenimente, iar Jocurile Asiatice ar putea fi competiția care să ne deschidă drumul pentru o candidatură la ceea ce este obiectivul nostru suprem în sport: organizarea Jocurilor Olimpice. Suntem deschiși să discutăm acest lucru cu Comitetul Olimpic Internațional”, a declarat prințul Abdulaziz ben Turki Al-Faisal, care a respins criticile ONU la adresa încălcărilor drepturilor omului în regatul saudit.

Totuși sunt șanse puține ca Arabia Saudită să primească această organizare, concurența fiind reprezentată de Berlin, Toronto și Ciudad de Mexico.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău