Ce spune Viorica Dumbrăveanu despre numărul mare de lucrători medicali infectați cu COVID 19

  • 23 Septembrie 2020 09:00
Ce spune Viorica Dumbrăveanu despre numărul mare de lucrători medicali infectați cu COVID 19

Până la acest moment, există un număr de 5377 de lucrători medicali - medici, infirmiere, farmaciști, șoferi de ambulanță, asistenți medicali.

Cifrrele au fost prezentate de Viorica Dumbrăveanu, ministrul Sănătății, la emisiunea Punctul pe AZi de la postul TVR MOLDOVA. Viorica Dumbrăveanu a precizat că, la nivel european, procentul de infectare a lucrătorilor medicali este de 15%, în timp ce în Republica Moldova este de 11%.

Până la acest moment, există un număr de 5377 de lucrători medicali - medici, infirmiere, farmaciști, șoferi de ambulanță, asistenți medicali. Cifrrele au fost prezentate de Viorica Dumbrăveanu, ministrul Sănătății, la emisiunea Punctul pe AZi de la postul TVR MOLDOVA. Viorica Dumbrăveanu a precizat că, la nivel european, procentul de infectare a lucrătorilor medicali este de 15%, în timp ce în Republica Moldova este de 11%.

Ministrul a menționat că nu este vorba de lipsa echipamentelor de protecție.

„Avem semnale că, în anumite instituții se încearcă a se face economii și imediat ne autosesizăm și sesizăm și managerii instituțiilor, în contextul obiectivului prioritar de a asigura lucrătorii medicali cu echipament de protecție”, a spus Viorica Dumbrăveanu,

Aceasta a declarat că numărul de lucrători medicali testați este unul impunător.

„Noi am instituit o comisie la nivel național, care face evaluări la nivelul instituțiilor spitalicești unde este un număr mare de lucrători medicali infectați sau unde avem petiții din partea personalului medical”, a spus Viorica Dumbrăveanu.

Ministrul a menționat că, în spitale, există niște trasee bine determinate pentru pacienții COVID și cei non-COVID, precum și pentru cadrele medicale care lucrează cu pacienții COVID și că echipamentele au un grad diferit de protecție, în funcție de locul unde sunt destinate.

„Este una când ești într-o secție non-COVID, dar fiecare pacient trebuie tratat ca și cum ar fi potențial infectat. Sunt secțiile COVID, de terapie intensivă, unde nivelul de protecție este ridicat”, a spus Viorica Dumbrăveanu,
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău