„Eu văd apelurile care au apărut în spațiul public, nu e vorba doar de AȘM, ci și lideri de opinie, ș.a.m.d. Întrebarea întrebătoare este dacă sunt voturile necesare pentru a schimba.
Eu zic ca noi să facem tot posibilul ca să încercăm să găsim aceste voturi. Acum, cât e de real lucrul acesta e altă întrebare și să creăm condiții pentru a promova limba română, inclusiv pentru a o studia, să fie studiată de alolingvi, asta e sensul adevărat, prin asta va deveni limba română mai acceptată, mai iubită, mai înțeleasă și pusă în valoare.
Și aici e rolul nostru, a statului, a celor care suntem acum la guvernare și noi vom face acest lucru. Avem de muncit și pe palier politic, dar și pe palier guvernamental pentru a reda acea valoare care o merită limba română”, a spus Igor Grosu în cadrul emisiunii.
Academia de Științe a R.Moldova a lansat un apel în adresa președintelui Maiei Sandu, prim-ministrului Natalia Gavrilița și președintelui Parlamentului, Igor Grosu, prin care susține modificarea limbii de stat în Constituție, numind-o limba română. Astăzi Consiliul Național al Românilor din Ucraina a anunțat că sprijină Apelul lansat la Chișinău pentru necesitatea modificării art. 13 din Constituția R. Moldova privind limba română.