Ce spune președintele Parlamentului, Igor Grosu, despre modificarea Art.13 din Constituție cu privire la limba română

  • 24 August 2021 15:40
Ce spune președintele Parlamentului, Igor Grosu, despre modificarea Art.13 din Constituție cu privire la limba română

„Credeți-mă pentru mine limba română e română și decizia Curții Constituționale prin care s-a decis că limba română e română rămâne în vigoare”, a spus președintele Parlamentului, Igor Grosu, prezent în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR MOLDOVA, când a fost întrebat despre posibilitatea modificării de către Parlament a Art.13 din Constituție, cu privire la limba română.

„Eu văd apelurile care au apărut în spațiul public, nu e vorba doar de AȘM, ci și lideri de opinie, ș.a.m.d. Întrebarea întrebătoare este dacă sunt voturile necesare pentru a schimba.

Credeți-mă pentru mine limba română e română și decizia Curții Constituționale prin care s-a decis că limba română e română rămâne în vigoare. Acum, ca să facem noi un exercițiu, neavând certitiudinea că există numărul necesar de voturi eu mă întreb dacă nu am da apă la moara celor care au alergie de la limba română și să le dăm un prilej să jubileze iar.

Eu zic ca noi să facem tot posibilul ca să încercăm să găsim aceste voturi. Acum, cât e de real lucrul acesta e altă întrebare și să creăm condiții pentru a promova limba română, inclusiv pentru a o studia, să fie studiată de alolingvi, asta e sensul adevărat, prin asta va deveni limba română mai acceptată, mai iubită, mai înțeleasă și pusă în valoare.

Și aici e rolul nostru, a statului, a celor care suntem acum la guvernare și noi vom face acest lucru. Avem de muncit și pe palier politic, dar și pe palier guvernamental pentru a reda acea valoare care o merită limba română”, a spus Igor Grosu în cadrul emisiunii

Academia de Științe a R.Moldova a lansat un apel în adresa președintelui Maiei Sandu, prim-ministrului Natalia Gavrilița și președintelui Parlamentului, Igor Grosu, prin care susține modificarea limbii de stat în Constituție, numind-o limba română. Astăzi Consiliul Național al Românilor din Ucraina a anunțat  că sprijină Apelul lansat la Chișinău pentru necesitatea modificării art. 13 din Constituția R. Moldova privind limba română.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:5,66 m/s
Wed
13
Thu
14
Fri
11
Sat
13
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău