Ce spune președinta CEC, Alina Russu, despre organizare alegerilor parlamentare anticipate pe data de 6 septembrie (TV8)

  • 12 Iunie 2019 13:23
Ce spune președinta CEC, Alina Russu, despre organizare alegerilor parlamentare anticipate pe data de 6 septembrie (TV8)

Președinta Comisiei Electorale Centrale (CEC), Alina Russu, spune că instituția pe care o conduce a recepționat din partea Cancelariei de Stat decretul cu privire la dizolvarea Parlamentului și documentul în care este stabilită și data alegerilor anticipate, scrie TV8.md

Russu zice că procedura de organizare a scrutinului nu a fost demarată deocamdată și că membrii Comisiei se vor pronunța la acest subiect la viitoarea ședință.

„Având acest document înregistrat, noi îl examinăm, dar ne vom expune într-o ședință publică care se va organiza conform regulamentului de activitate, care stipulează că ședințele se organizează o dată la două săptămâni”, a spus Alina Russu, contactată de TV8.md.

Ultima ședință a CEC a avut loc pe 4 iunie. Duminică, CCM a emis o decizie de a-l destitui temporar pe șeful statului Igor Dodon din funcție și de a-i oferi atribuțiile de președinte interimar lui Pavel Filip. Cel din urmă a dizolvat Parlamentul și a stabilit data de 6 septembrie – ziua alegerilor parlamentare anticipate. Decretul acestuia a fost publicat în Monitorul Oficial. Ieri, președintele Dodon a anunțat că a anulat decretul lui Filip, din motiv că acesta l-ar fi semnat contrar prevederilor Constituției.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău