Olesea Stamate, despre adoptarea proiectului cu privire la modificarea Legii CSM | „Cu așa ”reforme” o sa ajungem departe”

  • 04 Decembrie 2019 18:54
Olesea Stamate, despre adoptarea proiectului cu privire la modificarea Legii CSM | „Cu așa ”reforme” o sa ajungem departe”

Fostul ministru al Justiței, Olesea Stamate se arată nedumerită de adoptare în regim de urgență a proiectului de cu privire la modificarea Legii CSM. Într-o postare pe Facebook, ea a spus că cu așa reforme R. Moldova nu va ajunge departe.

 

fostul ministru al Justiței, Olesea Stamate s-a arătat nedumerită de adoptarea în regim de urgență a proiectului. Într-o postare pe Facebook, ea a spus că acesta ar fi similar cu cel elaborat de fostul Guvern și a atras atenția că nu a fost publicat pe site-ul ministerului și nici nu au fost organizate dezbateri publice pe marginea lui.

Olesea Stamate a mai subliniat că pentru deblocarea activității CSM, care este unul dintre argumentele aduse pentru adoptarea urgentă a proiectului, este necesară participarea actualului ministru, Fadei Nagacevschi, la ședințele CSM.

„Acum ultima întrebare: de aceste modificări nu puteau fi introduse între prima și a doua lectură, în proiectul existent la Parlament? Doar exact pentru asta sunt dezbaterile parlamentare, și au suficienți deputați să vină cu amendamentele dorite. Ei bine, în cazul asta ce lauri avea să culeagă ministrul pentru ”scurta reformă” a justiției??? ”0”. Asta e problema.

Deci, tot circul ăsta nu e altceva decît un PR ieftin, de prost gust. Succese în continuare, Fadei, cu așa ”reforme” o sa ajungem departe.
P.S. 1. Argumentarea pentru proiectul de lege prezentat în Guvern – deblocarea activității CSM. Fadei, pentru a debloca activitatea CSM este nevoie ca tu sa vii la ședințele CSM!
P.S. 3. ....Nici tu publicarea proiectului pe site, nici tu consulări publice. Dar ne mai miră oare ceva”?, a scris Stamate pe pagina sa de Facebook. 

Guvernul a avizat un proiect de modificare a Legii cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii, prin care numărul membrilor CSM se va majora de la 12 la 15.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău