Ce spune ministrul Finanțelor despre protestul agenților economici din sectorul HoReCa

  • 12 August 2019 09:06
Ce spune ministrul Finanțelor despre protestul agenților economici din sectorul HoReCa

După ce mai mulți proprietari de restaurante și cafenele au anunțat că-și vor sista astăzi temporar activitatea în semn de protest față de majorarea TVA de la 10% la 20%, ministrul Finanțelor, Natalia Gavrilița a venit cu o reacție.

Ea a menționat că dreptul de a protesta este esențial într-o democrație. „Înțeleg nemulțumirea celor din sectorul HoReCa care lucrează pe alb și care nu reușesc să concureze cu cei care ascund o parte din plăți. Voi face tot posibilul să creăm mai multă concurență loială și să îi aducem pe cei din economia tenebră la lumină. Noi lucrăm deja asupra unei serii de măsuri care să încurajeze lucrul pe alb - de la loterii cu bonuri fiscale la controale intensive acolo unde au loc marile evaziuni fiscale”, a declarat Natalia Gavrilița.

Ministrul a mai promis că va organiza consultări cu agenții economici și societatea civilă „pentru a găsi și alte măsuri (sustenabile pentru buget) care să susțină atât sectorul HoReCa, cât și consumatorii acestor servicii”. 

Menționăm că Asociația Națională a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement din Republica Moldova (MĂR) anunță că astăzi, 12 august, mai multe restaurante, cafenele și alte localuri de agrement planifică să-și sisteze activitatea cu începere de la ora 10.00, pentru 30 de minute, în semn de protest față de majorarea TVA. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
32,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,06 m/s
Thu
23
Fri
20
Sat
25
Sun
28
Mon
26
Arhivă Radio Chișinău