Ce spune Ion Chicu despre lotul de echipamente transportat din R.Moldova în Polonia

  • 15 Aprilie 2020 14:01
Ce spune Ion Chicu despre lotul de echipamente transportat din R.Moldova în Polonia

O companie aeriană anunță că a transportat din Republica Moldova în Polonia echipamente medicale de protecție împotriva COVID-19.

În acest context, deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, atrage atenția asupra deficitului de echipamente de protecție cu care se confruntă personalul medical din Republica Moldova și a solicitat o reacție oficială din partea premierului Ion Chicu și a Comisiei pentru Situații Excepționale.

În replică, prim-ministrul a precizat că în lotul respectiv erau ”halate cusute de antreprenori la Bălți”, care nu ar reprezenta echipament medical și față de care nu a fost impuse restricții de export.

”Nu am interzis exportul acestor salopete, numite de unii ”utilaj medical”, deoarece de la bun început am avut ofertă suficientă pe piața internă. Mai prost am stat cu măștile, cu respiratoare și vizierele - interzise spre export”, a scris Ion Chicu într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, asemenea operațiuni de export au loc în fiecare zi, întrucât companiile din sectorul textilelor ”s-au reorientat rapid și confecționează zeci de mii de salopete, pe care le vând, inclusiv - la export”.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău