Ce spune Înaltul comisar ONU despre cea mai mare amenințare la nivel global, de după al Doilea Război Mondial

  • 10 Decembrie 2019 09:19
Ce spune Înaltul comisar ONU despre cea mai mare amenințare la nivel global, de după al Doilea Război Mondial

Înaltul comisar ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, a declarat luni, în cadrul summit-ului ONU de la Madrid privind schimbările climatice, că acest fenomen este principala amenințare la nivel global de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, informează site-ul agenției DPA, preluat de Agerpres.

Oficialul a mai spus că nicio țară nu va fi ocolită de efectele catastrofale ale încălzirii globale și a adăugat că dreptul oamenilor la viață, sănătate, alimente, apă, adăpost și dezvoltare sunt deja afectate de schimbările climatice.

„Printre nenumăratele provocări privind drepturile omului din primele două decenii ale secolului XXI, urgența provocată de schimbările climatice reprezintă, probabil, cea mai mare amenințare pentru drepturile omului de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial”, a spus Bachelet.

 Ea a adăugat că omenirea datorează „recunoștință milioanelor de copii, adolescenți și adulți care s-au exprimat” în legătură cu această criză.

 Declarația oficialului ONU vine în condițiile în care adolescenta suedeză Greta Thunberg, cunoscută în întreaga lume pentru opiniile sale referitoare la încălzirea globală, a făcut apel la mass-media din întreaga lume să fie mai atentă la situația gravă în care se află planeta decât la povestea sa personală.

Organizația Meteorologică Mondială a anunțat săptămâna trecută că deceniul actual ar urma să fie cel mai cald din istoria înregistrărilor meteorologice, iar planeta se îndreaptă spre o creștere cu peste trei grade Celsius a valorilor medii de temperatură până la finalul secolului dacă nu vor fi luate măsuri urgente în acest sens.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
17
Ploaie ușoară
Umiditate:51 %
Vint:8,7 m/s
Mon
11
Tue
11
Wed
13
Thu
16
Fri
20

Curs oficial BNM 01 Iunie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6051 0.2042
USD 17.6122 -0.0155
RON 4.0465 0.0405
UAH 0.6557 0.0002
RUB 0.2495 0.0009
Arhivă Radio Chișinău