Ce spune Bill Gates despre conspirațiile la adresa sa

  • 27 Ianuarie 2021 11:36
Ce spune Bill Gates despre conspirațiile la adresa sa

Co-fondatorul Microsoft și filantropul Bill Gates spune că a fost uluit de volumul de teorii ale conspirației „nebunești” și „malefice” despre el răspândite pe platformele social media în timpul pandemiei, relatează agenția Reuters, potrivit Hotnews.ro.

Gates a declarat în cadrul unui interviu acordat Reuters că milioane de postări online și „teorii ale conspirației nebunești” despre el și dr. Anthony Fauci, principalul expert în boli infecțioase al SUA, s-au viralizat în parte datorită unei combinații a temerilor vizavi de pandemie și utilizării tot mai răspândite a platformelor social media, potrivit sursei citate

„Nimeni nu ar fi prezis că eu și dr. Fauci vom fi atât de proeminenți în aceste teorii cu adevărat malefice”, a declarat Gates, adăugând că „sunt foarte surprins de asta. Sper să dispară”.

Gates, un miliardar care a renunțat la șefia Microsoft în 2014, a donat cel puțin 1,75 de miliarde de dolari pentru lupta împotriva pandemiei prin Fundația Bill și Melinda Gates.

Nenumărate teorii ale conspirației s-au răspândit în online de la izbucnirea pandemiei în urmă cu un an, alimentând dezinformările despre coronavirus, originile sale și motivația persoanelor care depun eforturi pentru combaterea sa.

Printre acestea se numără unele care pretind că Fauci și Gates au creat coronavirusul pentru a controla omenirea, că vor să profite de răspândirea pandemiei sau că vor să folosească vaccinurile pentru a introduce microcipuri în oameni cu care să-i controleze.

„Dar cred cu adevărat oamenii lucrurile alea?”, a întrebat Gates.

„Chiar trebuie să ne informăm despre asta în următorul an și să înțelegem... cum schimbă comportamentul oamenilor și cum ar fi trebuit să minimalizăm acest lucru”.

Gates i-a lăudat pe Fauci și Francis Collins, directorul Institutului Național de Sănătate al SUA, drept persoane „inteligente” și „minunate” și a afirmat că așteaptă cu nerăbdare să îi vadă lucrând eficace și spunând adevărul în cadrul noii administrații a președintelui Joe Biden.

Gates a declarat în timpul președinției lui Donald Trump că uneori a „simțit că ei erau singurele persoane sănătoase la cap din guvernul SUA”.

„Sunt încântat de echipa aleasă de Biden pentru a aborda problema de sănătate”, a mai afirmat miliardarul american.

Acesta a adăugat că este de asemenea încântat că SUA s-au realăturat Organizației Mondiale a Sănătății.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău