Ce spun experții britanici despre administrarea celei de-a patra doză de vaccin anti-COVID-19

  • 08 Ianuarie 2022 13:03
Ce spun experții britanici despre administrarea celei de-a patra doză de vaccin anti-COVID-19

Comitetul Comun de Vaccinare și Imunizare (JCVI) din Marea Britanie nu crede că este deocamdată necesar să se administreze cea de-a patra doză de vaccin anti-COVID-19 populației de peste 65 de ani, având în vedere că actuala doză booster continuă să ofere o protecție puternică împotriva infectării cu noua variantă Omicron, relatează sâmbătă EFE, potrivit Agerpres.

Potrivit ultimelor date ale Agenției britanice de securitate sanitară, pentru populația britanică de peste 65 de ani protecția împotriva spitalizărilor pentru COVID-19 continuă să fie de 90 % la trei luni după administrarea dozei de supra-rapel, sau booster.

În ce privește protecția pentru populația vaccinată cu ambele doze, aceasta scade la 70 % după trei luni și la 50 % la șase luni după vaccinarea cu schema completă.

În baza acestor date, experții din cadrul JCVI au recomandat guvernului britanic să continue programul de vaccinare cu doza booster a tuturor adulților din țară, în loc să administreze cea de-a patra doză categoriilor vulnerabile, precum vârstnicii de peste 80 de ani sau rezidenții din căminele pentru bătrâni.

"Datele actuale arată că doza booster continuă să ofere niveluri înalte de protecție împotriva formelor severe ale bolii, inclusiv pentru grupurile de vârstnici și pentru cei vulnerabili", a declarat președintele JCVI, Wei Shen Lim.

Expertul a precizat că membrii comitetului au concluzionat că nu există o necesitate imediată de introducere a celei de-a doua doze booster și că acest lucru va fi revizuit în timp, subliniind că actualele datele actuale sunt "amplu încurajatoare".

Aceste date se bazează pe un studiu elaborat de Agenția de Securitate Sanitară din Marea Britanie, care a studiat eficiența dozei booster la categoria de vârstă de peste 65 de ani.

Marea Britanie a raportat în ultimele 24 de ore, 178.250 noi cazuri, în creștere cu 47 % față de acum două săptămâni (121.371), precum și 229 de decese asociate COVID-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,63 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău