Ce spun deputații PPDA și PSRM despre aplicarea Hotărârii Parlamentului privind frauda bancară

  • 22 Noiembrie 2019 09:18
Ce spun deputații PPDA și PSRM despre aplicarea Hotărârii Parlamentului privind frauda bancară

Hotărârea Parlamentului privind frauda din sistemul bancar, care a fost votată de peste 60 de deputați, trebuie să aibă continuitate, iar acțiunile trasate în această declarație trebuie realizate de instituțiile statului care au fost vizate.

Deputați din fracțiunile PPDA și PSRM consideră că acea hotărâre, votată în baza raportului Comisiei de anchetă privind frauda bancară, nu trebuie să se prăfuiască pe rafturi, transmite IPN.

Președintele Comisiei, deputatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, spune că va insista pe realizarea hotărârii care a avut la bază raportul Comisiei de anchetă privind frauda bancară.  Totodată, deputatul spune că, având în vedere cât de rapid și-a schimbat poziția Partidul Socialiștilor în Parlament, este sceptic că această hotărâre va putea fi aplicată. „Eu am lucrat în această comisie nu pentru a pune acest raport pe rafturi ca să adune praf. Eu sunt optimist și voi lupta, alături de echipa noastră, pentru executarea hotărârii Parlamentului. Deja nu este atât de important raportul comisiei, cât această hotărâre pe care noi am votat-o cu peste 60 de voturi”, a declarat deputatul PPDA.

Potrivit lui, această hotărâre indică anumite obligațiuni pentru Guvern, Banca Națională, Procuratură. „Eu sunt ferm convins că mai devreme sau mai târziu noi vom continua acest proces, vom executa această hotărâre”, a menționat deputatul.

Deputatul Partidului Socialiștilor Andrian Lebedinschi susține că PSRM încă în campania electorală a declarat că va face tot posibilul ca să fie identificate persoanele care au contribuit la frauda bancară. De aceea, socialistul spune că hotărârea votată de Parlament are viitor. „Vrem, nu vrem, dar și Guvernul, și Procuratura, și alte structuri care au fost menționate în această hotărâre sunt obligate să o execute ca pe orice act normativ”, a afirmat politicanul.

Raportul comisiei de anchetă a fost prezentat pe 17 octombrie în plenul Parlamentului. Acest raport concluzionează că procesul devalizării sistemului bancar a fost o operațiune bine pregătită din timp și coordonată de politicieni și demnitari de stat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău