Ce spitale vor interna pacienții pozitivi la coronavirus, dacă se vor depista mai multe cazuri de îmbolnăvire (TV8)

  • 08 Martie 2020 17:22
Ce spitale vor interna pacienții pozitivi la coronavirus, dacă se vor depista mai multe cazuri de îmbolnăvire (TV8)

Mai multe spitale din Chișinău vor interna pacienții infectați cu noul coronavirus, dacă numărul cazurilor de îmbolnăvire se va extinde în R. Moldova. Instituțiile medicale sunt enumerate într-un ordin semnat de ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu încă pe 4 martie, scrie TV8.

Pacicenții adulți, inclusiv gravide cu forme clinice ușoare și medii vor ajunge la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, iar cei cu forme severe, inclusiv cu insuficiență respiratorie și cu necesitate în respirație dirijată – la Spitalul Clinic Republican.

Copii cu forme clinice ușoare și medii vor fi internați la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii, iar cei cu forme severe – la Institutul Mamei și Copilului.

 

Autoritățile au mai identificat  suplimentar două instituții care vor fi implicate în acordarea asistenței medicale pacienților cu COVID  cu forme clinice ușoare și medii în caz de sporire a numărului acestora. Adulții vor fi internați la Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, iar gravidele și lăuzele – la Maternitatea Municipală nr. 2.

Asistenta medicală în aceste instituții va fi acordată cu suportul consultativ al medicilor infecționiști din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”.

„Menționăm că pentru asigurarea managementului calitativ al pacienților la nivelul instituțiilor selectate în comun cu OMS au fost organizate ateliere de lucru. Agenda ședințelor a inclus date despre Controlul infecțiilor și Managementul clinic al pacientului cu COVID- 19, inclusiv cu forme clinice severe.  Instituțiile selectate au fost evaluate prin prisma necesităților de dotare cu mijloace specifice în baza formularului OMS și dotate cu echipamente de protecție. Se precauta și alte posibilități de fortificare a acestora”, anunță Ministerul Sănătății.

 Sursa:TV8

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău