Ce spectacole va prezenta online în următoarele zile Teatrul Național ”Mihai Eminescu”

  • 18 Mai 2020 19:38
Ce spectacole va prezenta online în următoarele zile Teatrul Național ”Mihai Eminescu”

Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va transmite online în perioada 19-21 mai trei spectacole, informează MOLDPRES.

Astfel, marți, 19 mai, începând cu ora 18.00, instituția oferă publicului online spectacolul “În largul mării" de Slawomir Mrozek, regia Petru Hadârcă. 

Potrivit organizatorilor, spectacolul „În largul mării”, montat de Teatrul Național „Mihai Eminescu” în colaborare cu Ambasada Poloniei în Republica Moldova, are o distribuție de excepție din care fac parte Anatol Durbală, Emil Gaju, Petru Oistric și Valentin Zorilă. 

„Scena înfățișează o plută în largul mării. Trei naufragiați în costume negre, elegante, în cămăși albe”, menționează Sławomir Mrożek, de aici pornind aventura unor personaje fantasmagorice, cu trăsături burlești, hiperbolizate, dar care totuși sunt rupte din realitate. Grasul (Emil Caju), Slabul (Anatol Durbală) și Mijlociul (Petru Oistric) au cravate înnodate impecabil, iar în buzunarele de la piept - batiste sclipitor de albe. După o perioadă petrecută pe plută fără breakfast-uri, prânzuri, cine copioase ori frugale, decid să se mănânce unul pe altul, pe rând. O decizie firească. Dar cine va fi primul sacrificat-înfulecat? Începe vânătoarea reciprocă ce include manevre, viclenii, ticăloșii deghizate, dezbateri, discursuri, chiar și o procedură de vot. Bineînțeles, fraudată.

Miercuri 20 mai, la ora 18.00, publicul va putea viziona online spectacolul  “Amorul dănțuie și feste joacă” după William Shakespeare, regia: Alexandru Vasilachi.

„Amorul dănțuie și feste joacă” este realizat în stil geto-dacic, sunt închegate patru opere sheakesperiene, costume naționale, muzică și dansuri în stil național. Tema spectacolului: amor, glume, cântece și dansuri. Este un spectacol dinamic și vesel. Acțiunea se desfășoară în scenă între două capete de berbeci – simbol al Soarelui, luminii și binelui (preluat de la geto-daci).

Joi, 21 mai, la ora 18.00, va fi difuzat spectacolul  “Casa Mare” de Ion Druță, regia Alexandru Cozub.

Piesa ”Casa Mare” de Ion Druță tratează valori des întâlnite în creația scriitorului: relația dintre uman și moral, sacru și profan, ecologia naturii și ecologia spiritului, impactul tehnologizării, aspecte ale memoriei și ale istoriei. Conflictul principal al dramei este de natură interioară. Este, în fond, și o frumoasă poveste de dragoste, uneori ignorată de criticii seduși de schema morală. Ca și alte texte epice și dramatice ale lui Ion Druță, piesa poate fi considerată un veritabil manual de etică, valabil și pentru lumea de astăzi.

Link-urile vor fi disponibile pe pagina de facebook a teatrului la data și ora indicate mai sus: https://www.facebook.com/Teatrul.Mihai.Eminescu.MD/

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău