Ce se va întâmpla în Ucraina peste o lună. Șeful spionajului ucrainean avertizează: Nu va fi Armaghedon, dar va fi o situație dificilă

  • 22 Aprilie 12:35
Ce se va întâmpla în Ucraina peste o lună. Șeful spionajului ucrainean avertizează: Nu va fi Armaghedon, dar va fi o situație dificilă

Șeful spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, a declarat că Ucraina este aproape de a se confrunta cu o situație „dificilă”, dar „nu catastrofală” pe front în viitorul apropiat, începând cu jumătatea lunii mai. Pe fondul întârzierii ajutorului SUA și intensificării atacurilor rusești, Kievul a intrat în ceea ce unii au numit cea mai dificilă fază a războiului pe scară largă de la începutul anului 2022, relatează Digi24.

"Ne așteaptă o situație dificilă în viitorul apropiat. Dar nu va fi catastrofală, să fim clari", a declarat Budanov pentru BBC în 19 aprilie, înainte de votul din Camera Reprezentanților din SUA care a aprobat ajutorul suplimentar pentru Ucraina. "Nu va fi Armaghedon, așa cum spun mulți... Nu vom vorbi pe larg despre asta acum, dar va fi o perioadă dificilă.”, notează sursa.

Mijlocul lunii mai, începutul lunii iunie", a continuat Budanov, scrie Kiev Independent. Președintele Volodimir Zelenski a declarat că e posibil ca Rusia să lanseze o ofensivă majoră fie la sfârșitul lunii mai, fie în iunie. Vorbind despre modul în care forțele ruse s-au schimbat de la începutul războiului la scară largă, Budanov a recunoscut că infanteria Moscovei are acum un echipament mai bun decât înainte.

Pe de altă parte însă, Rusia se confruntă cu vehicule militare și alte echipamente de calitate inferioară, în principal "echipament reparat, restaurat, care a stat mult timp în depozite". "În ceea ce privește calitatea personalului: cei care au participat la prima fază a invaziei la scară largă în 2022 au fost adevărații profesioniști, cu experiență de luptă.

Aproape niciunul dintre aceia nu mai e acum pe front". Potrivit lui Budanov, moralul rușilor s-a îmbunătățit după capturarea localității Avdiivka, "dar acesta a fost un sentiment trecător". În urma cuceririi Avdiivka, un oraș cheie din prima linie din regiunea Donețk, Rusia a început să-și concentreze eforturile pe Chasiv Yar, un oraș la vest de Bahmut. Comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Oleksandr Syrskyi, a declarat pe 13 aprilie că situația de pe frontul de est al Ucrainei s-a "deteriorat semnificativ în ultimele zile".


Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,12 m/s
Sat
15
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău