Ce se va întâmpla după 30 iunie cu cetățenii R.Moldova care revin de peste hotare. Declarațiile ministrului Sănătății

  • 19 Iunie 2020 08:45
Ce se va întâmpla după 30 iunie cu cetățenii R.Moldova care revin de peste hotare. Declarațiile ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a declarat, cu referire la numărul de cazuri de infectare de ieri, că specialiștii au recomandat ca perioada de autoizolare de 14 zile să rămână în vigoare și după 30 iunie, pentru cetățenii Republicii Moldova care revin de peste hotare.

Declarația a fost făcută la emisiunea Punctul pe AZi de la postul TVR MOLDOVA

Viorica Dumbrăveanu a menționat că, în statistica zilei de ieri, s-au înregistrat și două cazuri de infectare de import, deși acestea au dispărut o perioadă de timp.

„Orice măsură care este determinată poate fi revizuită în funcție de situația epidemiologică”, a spus Viorica Dumbrăveanu.

Referitor la cei 75 de militari trimiși de Igor Dodon la parada militară de la Moscova, țară aflată pe locul trei în lume la numărul de infectări, Viorica Dumbrăveanu a precizat că a aflat din presă despre acest lucru.

„Cred că, în cazul dat, există comandanții militari, există responsabilii, care trebuie să asigure securitatea și protecția sănătății acestor militari”, a spus ministrul, care a specificat că, la revenirea în Republica Moldova a militarilor, specialiștii vor determina dacă aceștia trebuie să stea în carantină sau nu.

Ministrul Sănătății a mai precizat că, în prezent, în Republica Moldova mai există teste pentru o lună și jumătate, disponibile fiind peste 40 000 de teste deja procurate, pe lângă testele oferite prin donație de agenții economici.

„Noi realizăm procedura de achiziții publice a testelor, este vorba de 100 000 de teste, cu resurse din partea Băncii Mondiale”, a precizat oficialul.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău