Ce se mai întâmplă în proiectul autostrăzii care va lega România de Rep. Moldova

  • 11 Noiembrie 2016 15:44
Ce se mai întâmplă în proiectul autostrăzii care va lega România de Rep. Moldova

Ministerul Transporturilor și CNAIR au inițiat procedura de achiziție publică pentru revizuirea studiului de fezabilitate și elaborarea proiectului tehnic pentru autostrada Târgu Neamț – Iași – Ungheni (134 km), care va lega România de Republica Moldova.

Documentația de atribuire a fost transmisă la ANAP, care are un termen de 10 zile lucrătoare pentru verificarea acesteia, arată un comunicat al Ministerului român.

Regiunea Moldovei va fi conectată cu Muntenia prin drumurile de mare viteză: Ploiești – Buzău (65 km); Buzău – Focșani (81 km); Focșani – Bacău (109 km); Bacău – Pașcani (81 km).

În acest moment, a fost demarată deja achiziția contractelor de elaborare a studiilor de fezabilitate și a proiectelor tehnice pentru aceste drumuri.

În plus, a fost ridicată suspendarea și în cazul contractului de revizuire a studiului de fezabilitate pentru autostrada Târgu Mureș – Ditrău. De asemenea, tronsonul Ditrău – Târgu Neamț (care va lega zona Moldovei de Transilvania) va fi supus procedurii de achiziție publică până la sfârșitul lunii noiembrie 2016.

Alte două proiecte care vor fi demarate pentru îmbunătățirea infrastructurii în zonă sunt și varianta ocolitoare a Municipiului Bârlad și varianta ocolitoare a Municipiului Suceava.

Toate aceste proiecte vor fi licitate pentru studiu de fezabilitate, proiect tehnic și autorizație de construcție astfel încât proiectantul să aleagă o soluție cât mai bună fără să țină cont de eventualele constrângeri, precum adoptarea unor soluții tehnice ieftine, din partea antreprenorului.

Sursa: infoprut.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău