Ce se mai întâmplă cu negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina

  • 14 Aprilie 2022 14:47
Ce se mai întâmplă cu negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina

Consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Podoliak a vorbit joi, 14 aprilie, despre negocierile cu Rusia, scrie ziare.com.

El a declarat, în cadrul unor declarații televizate, că negocierile sunt "în desfășurare" cu privire la o potențială cale către pace, dar a adăugat că un subiect sensibil rămâne numărul de țări care ar acționa în calitate de garanți de securitate pentru Ucraina, potrivit sursei citate

Consultările cu privire la obligațiile legale care trebuie făcute, cum va fi în ceea ce privește un tratat multilateral sunt în desfășurare acum”, a spus consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Podoliak, în declarații televizate.

”Trebuie să înțelegem că rușii categoric nu vor să crească numărul de țări care pot fi garanții securității. Este important pentru noi să avem cât mai multe dintre acele țări”, a mai subliniat el. 

La o întâlnire recentă la Istanbul între delegațiile ruso-ucrainene, negociatorii au stabilit acorduri preliminare cu privire la posibilitatea unui statut neutru pentru Ucraina, dar protejat de garanți de securitate internațională.

Președintele rus Vladimir Putin a descris la începutul acestei săptămâni acel proces de negocieri ca fiind în ”impas”, dar Podoliak a spus că munca continuă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri România-Actualități
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău