Ce salarii ridică primarul Capitalei, Ion Ceban, viceprimarii și consilierii municipali

  • 25 Ianuarie 2021 12:16
Ce salarii ridică primarul Capitalei, Ion Ceban, viceprimarii și consilierii municipali

Membrii consiliilor de administrare a întreprinderilor municipale primesc un salariu mai mare decât al conducerii administrației publice locale din capitală, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a dezvăluit salariile pe care le ridică conducerea administrației publice locale. Astfel, primarul are un salariu de 18 mii de lei, viceprimarii 16 mii. În același timp, salariul unui membru al consiliilor de administrare a întreprinderilor municipale este de 26 de mii de lei.

La începutul ședinței de astăzi a serviciilor municipalității, primarul Ion Ceban a declarat că va face cunoscut publicului contribuțiile fiecărui angajat al municipalității. „Funcția de primar oferă un salariu de 18 mii de lei, un viceprimar 16 mii de lei. Consilierii municipali, primesc pentru fiecare ședință a Consiliului Municipal suma de 3300 de lei”, a spus Ceban.

Oficialul a specificat că în anul 2020, pentru desfășurarea a 25 de ședințe, consilierilor li s-a achitat suma de 4 milioane 300 lei. „În cazul unor consilieri, care sunt membri în diverse consilii de administrație a întreprinderilor municipale, aceștia primesc un salariu de circa 26 de mii de lei”, a adăugat Ceban.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău