Ce s-a întâmplat în Santorini după ce industria turismului a luat o pauză din cauza pandemiei

  • 22 Iunie 2020 15:43
Ce s-a întâmplat în Santorini după ce industria turismului a luat o pauză din cauza pandemiei

Santorini, cea mai populară insulă din Grecia, își redeschide aeroportul pentru un număr limitat de zboruri internaționale începând cu 1 iulie, iar vasele de croazieră, nelipsite până în acest an, nu se vor întoarce prea curând, scrie CNN, preluat de Digi24.ro

Cea mai vizitată insulă grecească a fost afectată puternic de pandemia de coronavirus. Economia locală se bazează în proporție de 90% pe turism, dar hotelierii se așteaptă anul acesta doar la 15% dintre vizitatori, față de 2019, estimând că pierderile vor fi uriașe.

Există însă și localnici care preferă să vadă partea plină a paharului. În lipsa turiștilor, insula a putut „respira” așa cum nu a mai avut ocazia până acum, iar absența turiștilor străini pe insulă a avut efecte pozitive: nu a fost înregistrat niciun caz grav de COVID-19.

„Nimeni din Santorini nu vrea să se îmbolnăvească cu COVID-19. Ne-am simțit în siguranță”, povestește Joy Kerluke, proprietarul unui restaurant. „Ne-am bucurat cu toții de liniște și de peisaj o perioadă lungă de timp”.

De asemenea, absența vizitatorilor a permis finalizarea mai multor proiecte de infrastructură. Aeroportul din Santorini are din această lună un nou terminal, iar lucrările la drumul care face legătura între Oia și aeroport, precum și o parte din portul Athinios, au fost, de asemenea, finalizate.

Și proprietarii tavernelor din Santorini au profitat de acest răgaz și au luat măsuri pentru a primi turiștii în siguranță. Mesele au fost mutate la distanțe sigure, iar personalul a fost echipat cu măști de protecție.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău