Ce pedeapsă a primit primul rus condamnat pentru răspândirea de „informații false” despre războiul din Ucraina

  • 02 Iunie 2022 11:36
Ce pedeapsă a primit primul rus condamnat pentru răspândirea de „informații false” despre războiul din Ucraina Foto: Profimedia Images

Un tribunal din Orientul Îndepărtat a pronunțat prima condamnare penală din Rusia pentru răspândirea de „știri false” despre războiul purtat de Moscova în Ucraina, relatează The Moscow Times, citată de DIGI24.ro.

Potrivit sursei citate, autoritățile din regiunea Zabaikalsky l-au acuzat pe rezidentul local Piotr Milnikov că a falsificat documente ale Ministerului rus al Apărării și că a postat videoclipuri „cu bună știință” într-un chat pe rețelele sociale pe care l-a moderat în martie. Milnikov, care conducea un grup numit „Trăiesc în ruină” pe popularul site de socializare rus VK, ar fi pledat vinovat pentru acuzațiile care i s-au adus, scrie sursa citată.

Oficialii ruși nu au specificat ce conțin videoclipurile, dar Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei a declarat presei locale că Milnikov „a vrut să creeze o atitudine negativă față de armata rusă care participă la „operațiunea specială””, termenul preferat al Kremlinului pentru invazia din Ucraina.

Tribunalul districtual Olovianinsky din Zabaikalsky l-a amendat pe Piotr Milnikov cu 1 milion de ruble (16.280 de dolari), dar nu a impus în acest caz și pedeapsa maximă de trei ani de închisoare prevăzută în Codul Penal al Rusiei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău