Ce note au obținut candidații la funcțiile de judecător la examenul repetat

  • 21 August 2023 14:17
Ce note au obținut candidații la funcțiile de judecător la examenul repetat

Din totalul de 16 candidaților la funcția de judecător care în ultimii cinci ani nu au activat în domeniul dreptului, dar sunt înscriși în Registrul participanților la concursul pentru suplinirea funcțiilor vacante de judecător, de președinte sau de vicepreședinte al instanței judecătorești, doar zece s-au prezentat la examenul repetat organizat de Institutul Național al Justiției. Dintre aceștia, nouă au promovat proba.

Participanții la examen au trebuit să elaboreze, în limba română, două acte procedurale: o hotărâre și o sentință în baza unei cauze civile și a unei cauze penale. Dosarele au fost selectate electronic, în mod aleatoriu, pentru fiecare participant, scrie Bizlaw.md.

Cea mai mare notă la proba de elaborare a unei hotărâri este 9,3. Totodată, un alt candidat a obținut nota 9. Ceilalți opt candidați au primit note între 7 și 7,8.

Mai mari bătăi de cap le-a dat unor candidați însă proba de scriere a unei sentințe, unde unul dintre participanți nu a promovat examenul, trei au note mai mici de șapte, doi între șapte și opt, doi candidați au nota 8,4, unul a obținut 8.8, iar cea mai mare notă este nouă.

Menționăm că potrivit normelor legale actualizate, Candidații la funcția de judecător, înscriși în Registrul participanților la concursul pentru suplinirea funcțiilor vacante de judecător, de președinte sau de vicepreședinte al instanței judecătorești, care în ultimii cinci ani nu au activat în domeniul dreptului vor fi selectați potrivit prevederilor prezentei legi, după susținerea repetată a unui examen în fața Comisiei pentru examenele de absolvire a Institutului Național al Justiției.

Candidații care vor refuza sau nu se vor prezenta la examen vor fi excluși din registru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
22,18
Câțiva nori
Umiditate:35 %
Vint:1,54 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău