Ce noi modalități pentru a face bani inventează companiile aeriene, în condițiile unei grave crize cu care se confruntă din cauza pandemiei

  • 04 Septembrie 2020 13:38
Ce noi modalități pentru a face bani inventează companiile aeriene, în condițiile unei grave crize cu care se confruntă din cauza pandemiei

Când vine vorba sa facă bani, nimic nu este exclus pentru companiile aeriene care se confruntă cu cea mai gravă criză din istorie, iar de la alune și până la pijamale transportatorii aerieni vând orice pentru a putea traversa pandemia de coronavirus, transmite Bloomberg, citat de Agerpres.

Chiar și companiile aeriene care au beneficiat de programe guvernamentale de sprijin și au redus costurile caută noi surse de venit, iar în timp ce rezervele lor de lichidități se diminuează avioanele sunt blocate la sol și personalul stă acasă. Revenirea ar urma să dureze câțiva ani și va costa companiile aeriene câteva miliarde de dolari.

Între timp, unele companii aeriene au găsit noi surse de venit pentru a face față loviturii date de COVID-19.

Compania australiană Qantas Airways Ltd. închiriază unul dintre avioanele sale pentru cei care vor să survoleze Antarctica. Zborurile durează între 12 și 14 ore și un loc la clasa business costă 5.850 de dolari.

Tot Qantas a scos la vânzare obiectele care în mod normal sunt făcute cadou pasagerilor de la clasa business, inclusiv 10.000 de seturi de pijamale care, potrivit companiei aeriene, s-au vândut în câteva ore. De asemenea, doritorii pot să achiziționeze, pentru 25 de dolari, pachetele de cadouri oferite pasagerilor de la clasa business, care conțin cremă de mâini, pliculețe de ceai, biscuiți cu ciocolată și alune, printre altele. Un purtător de cuvânt de la compania australiană a spus că în curând și măsuțele de la clasa business de pe avioanele Boeing 747, care au fost pensionate anticipat din cauza crizei, ar putea fi vândute amatorilor de suveniruri.

Compania aeriană canadiană Air North oferă servicii de livrare la domiciliu a alimentelor care în mod normal sunt servite în timpul zborurilor. Meniul include o plăcintă cu carne pentru 6,88 dolari și o selecție de cheesecakes pentru 13,99 dolari. Clienții pot comanda până la 20 de feluri de mâncare, care este livrată ziua următoare. Însă, serviciul este disponibil numai celor care stau în jurul orașului Whitehorse, nord-vestul Canadei, și se percepe un comision de livrare de 10 dolari.

Compania japoneză ANA Holdings Inc. a vândut bilete la o cursă charter către nicăieri. Aproximativ 300 de pasageri au plătit pentru a putea avea experiența unui resort din Hawaii la bordul unui Airbus A380, care în mod normal zboară pe ruta Tokyo - Honolulu. Însoțitoarele la bord au purtat măști, fuste tradiționale din Hawaii și au servit cocktailuri în timpul zborului. Pasagerii, aleși în urma unei loterii, au beneficiat de un zbor care a decolat de pe aeroportul Narita din Tokyo și a aterizat 90 de minute pe același aeroport.

Companiile aeriene din China au început să ofere pachete de zboruri nelimitate pentru a atrage clienți pe rutele interne. Una dintre aceste companii, China Eastern Airlines Corp., a lansat în luna iunie o ofertă de zboruri nelimitate în timpul weekend-ului pentru tot restul anului în schimbul sumei de 3.322 de yuani (487 de dolari). Peste 150.000 de oameni au utilizat această ofertă în doar două weekend-uri a anunțat compania, precizând că pe unele curse acești clienți au reprezentat peste 90% din pasageri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
4,96
Cer fragmentat
Umiditate:61 %
Vint:9,77 m/s
Sun
2
Mon
1
Tue
0
Wed
1
Thu
3
Arhivă Radio Chișinău