Ce le transmite Vladimir Putin în scrisori de Anul Nou liderilor mondiali

  • 31 Decembrie 2018 11:20
Ce le transmite Vladimir Putin în scrisori de Anul Nou liderilor mondiali

Președintele rus, Vladimir Putin, i-a transmis omologului său american, Donald Trump, într-o scrisoare de Anul Nou, că Moscova este pregătită de dialog, pe teme ale unei "agende vaste".

Vladimir Putin a subliniat că relațiile dintre Rusia și Statele Unite reprezintă "cel mai important factor în stabilitatea strategică și securitatea internațională", se arată într-un comunicat al Kremlinului.

Moscova a informat că una dintre cele mai importante probleme pe care dorește să le discute cu americanii o reprezintă planurile lui Trump de a se retrage din tratatul nuclear semnat în timpul Războiului Rece și care limitează capacitățile nucleare ale celor două țări.


Putin le-a mai trimis scrisori de Anul Nou și altor lideri mondiali: premierului britanic, Theresa May, celui japonez, Shinzō Abe, președintelui Chinei, Xi Jinping, precum și liderului sirian, Bashar al-Assad, pe care l-a asigurat că va Rusia va continua să ajute guvernul în lupta împotriva terorismului, pentru apărarea suveranității și integrității teritoriale a Siriei. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău