Ce înseamnă SEMNALELE pe care le fac șoferii în trafic și cum te anunță luminile de avarii că faci ceva GREȘIT

  • 22 Aprilie 2018 07:59
Ce înseamnă SEMNALELE pe care le fac șoferii în trafic și cum te anunță luminile de avarii că faci ceva GREȘIT

Pentru că și-au dat seama că nu ești niciodată singur pe șosea, românii au dezvoltat un veritabil limbaj prin care se avertizează și își mulțumesc reciproc cu ajutorul luminilor mașinii. Ca șofer trebuie să cunoști acest limbaj codificat.

Semnal dreapta – Poți să depășești. Dacă autoturismul din față merge foarte încet, șoferul, conștient că te ține-n loc, te încurajează să-l depășești. Dacă semnalizează dreapta înseamnă că drumul e liber și nu vine nimic de pe contrasens. Oricum, semnalul lui poate fi luat doar drept sugestie, dar e necesar să te asiguri și tu.

Semnal stânga – Nu îl depăși! Dacă șoferul din față, pe care te chinui să îl depășești, îți dă un scurt semnal stânga, te avertizează în acest fel că nu e cazul să te angajezi în depășire pentru că vine ceva de pe contrasens. 

Flash-uri succesive de pe contrasens – E Poliție în față.

Flash scurt – Îl deranjează farurile tale

Pui avarii când cel din spate merge cu faza lungă. Cum îl avertizezi pe cel din spatele tău că merge cu faza lungă și te deranjează? Nu ai altă soluție decât să pui avariile. Dacă cel din spatele tău merge intenționat cu faza lungă, e un semn de nervozitate, se răzbună pe tine, te șicanează dintr-un motiv.

Sursa: MEDIAFAX

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,66 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău