Ce face R.Moldova într-o perioadă când Putin e mai războinic ca niciodată? (Revista presei)

  • 28 Martie 2018 09:39
Ce face R.Moldova într-o perioadă când Putin e mai războinic ca niciodată? (Revista presei)

Revista presei naționale din 28 martie.

Anul 2017 a fost unul prosper pentru mai mulți judecători din R. Moldova, scrie Ziarul de Gardă. Unii dintre ei, care au depus deja declarațiile de avere și interese, anunță că și-au cumpărat mașini și case noi, iar alții că au primit sau efectuat donații de mii de euro. Există și magistrați care, în 2017, au luat credite de sute de mii de lei. Conform noilor reglementări, funcționarii, inclusiv judecătorii, sunt obligați să depună declarația de avere și interese în formă electronică prin intermediul serviciului electronic disponibil pe pagina web oficială a Autorității Naționale de Integritate. Deși termenul de depunere a declarațiilor pentru anul 2017 expiră pe data de 31 martie, o parte dintre magistrați deja și-au scos la vedere averile.

Trei diplomați ruși din Republica Moldova, EXPULZAȚI în semn de solidaritate cu Marea Britanie, titrează Jurnal.md. Trei diplomați ruși din Republica Moldova au fost declarați persona non grata și sunt obligați să părăsească teritoriul țării în termen de șapte zile. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene l-a convocat pe Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametshin,  căruia i s-a adus la cunoștință această decizie.

Ambasada Federației Ruse din Republica Moldova califică decizia Chișinăului de a declara trei diplomați ruși persona non grata ca fiind „un pas neprietenesc”, citim în Adevărul. Ambasada rusă a condamnat gestul Chișinăului, subliniind că acesta este unul neîntemeiat. „Urmând orbește așa-numita solidaritate europeană, Chișinăul acționează în detrimentul rațiunii și a propriilor interese, punând în așa fel la îndoială sinceritatea afirmațiilor privind dorința de a normaliza relațiile moldo-ruse”, se arată într-un comunicat de presă al diplomației ruse din Republica Moldova. „Răspunsul nu se va lăsa mult așteptat”, se mai spune în document.

Ce face Republica Moldova într-o perioadă când Putin e mai războinic ca niciodată? Se întreabă Vasile Gârneț în Ziarul Național. Agonizează, se depopulează, se sufocă sub un regim mafiot și cleptocrat, are o guvernare care mimează reformele și flutură demagogic lozinci deșarte despre integrarea europeană, dar în realitate „implementează” un regim de inspirație putinistă, cu un lider/coordonator care controlează totul. Singura diferență e de proporții. În 2018 vom avea alegeri locale, în două orașe importante, la Chișinău și Bălți, și alegeri parlamentare la toamnă, în care Putin va fi o prezență activă, un „spectru” care pe unii îi va îngrozi, iar pe alții îi va băga în extaz. Dacă ești politician pro-rus, o fotografie cu Putin, în anul Centenarului Marii Uniri, în Basarabia, îți garantează din start, fără nicio sforțare, cel puțin 30% din electorat. Aici începe și de fapt continuă tragedia moldovenească.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău