Ce discutat premierul desemnat Ion Sturza cu oamenii de afaceri

  • 29 Decembrie 2015 14:36
Ce discutat premierul desemnat Ion Sturza cu oamenii de afaceri

Premierul desemnat, Ion Sturza, a avut astăzi o întâlnire cu oamenii de afaceri din Republica Moldova.

În cadrul discursului său, Ion Sturza a criticat activitatea Băncii Naționale și a menționat că managementul BNM trebuie schimbat.

Totodată, el a subliniat că una dintre prioritățile în domeniul infrastructurii ar trebui să fie interconectarea energetică între Republica Moldova și România, pentru asigurarea unor surse alternative de energie.

”Prioritatea zero astăzi la infrastructură sunt interconectările energetice. Și nu din considerentul că vrem să facem unirea, cum unii spun. În primul rând, noi trebuie să avem securitate energetică de facto, nu declarată. Din considerente de securitate energetică și chiar tehnică, trebuie să avem interconectările cu sistemul european de gaze și energie electrică”, a declarat Ion Sturza.

Premierul desemnat s-a referit și la Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, despre care a spus că trebuie implementat, pentru dezvoltarea economiei țării și pentru apropierea de UE. Totodată, el le-a dat asigurări oamenilor de afaceri că în lista de miniștri pe care o va propune Parlamentului nu se va regăsi nicio persoană care să aibă legătură cu ceea ce el a numit ”statul capturat”.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău