CE consideră riscantă disputarea finalei UEFA EURO 2020 la Londra

  • 29 Iunie 2021 19:15
CE consideră riscantă disputarea finalei UEFA EURO 2020 la Londra

Margaritis Schinas, vicepreședinte al Comisiei Europene, a opinat că UEFA trebuie să cântărească bine decizia de a organiza semifinalele și finala turneului EURO 2020 pe stadionul Wembley, în timp ce Regatul Unit limitează deplasarea cetățenilor săi din cauza pandemiei de coronavirus, transmite AFP.

''Aceasta nu este o decizie pe care noi trebuie s-o luăm la Comisie. Ea aparține UEFA. Dar vreau să-mi împărtășesc îndoielile mele privind posibilitatea organizării semifinalelor și a finalei EURO pe Wembley, într-un stadion plin, în timp ce Regatul Unit limitează deplasarea cetățenilor săi către Uniunea Europeană din cauza creșterii numărului de contaminări'', a declarat Margaritis Schinas în Parlamentul European de la Bruxelles.
 
Pe 22 iunie, guvernul britanic a anunțat că peste 60.000 de spectatori vor fi în tribunele arenei Wembley pentru semifinalele și finala EURO 2020, în loc de 40.000, cifra inițială, într-un stadion cu o capacitate maximă de 90.000 locuri.
 
Disputarea celor trei meciuri la Londra rămâne însă o decizie controversată. Săptămâna trecută, Mario Draghi, premierul Italiei, și-a manifestat dorința ca finala EURO 2020 să nu aibă loc într-o țară în care infecțiile sunt pe cale să crească rapid.
 
Sursa: RRA
Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău