Ce cantitate de struguri a fost vândută la cea-a de-a doua ediție a târgului „Ia Moldova acasă”

  • 01 Aprilie 2019 13:17
Ce cantitate de struguri a fost vândută la cea-a de-a doua ediție a târgului „Ia Moldova acasă” Moldpres

Peste 200 de tone de struguri autohtoni au fost comercializați la cea de-a doua ediție a târgului „Ia Moldova acasă” desfășurat ieri în centrul capitalei, informează MOLDPRES.

Cei circa 20 de producători agricoli prezenți la târg au mai vândut peste 35 de tone de mere, 2,5 tone de prune și peste 500 kg de mure.

Târgul a fost organizat pentru a doua duminică consecutiv în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” din centrul capitalei la solicitarea chișinăuienilor, dar și a agricultorilor.

Inițiativa a venit după ce mai mulți agricultori au anunțat anterior că mai au mari rezerve de struguri și mere în depozite și riscă să suporte mari pierderi financiare. În acest context, producătorii au îndemnat consumatorii să ofere în dar de sărbători fructe autohtone, și nu buchete de flori de import.

După prima ediție a târgului, primarul general interimar al Chișinăului, Ruslan Codreanu, a propus organizarea iarmaroacelor tematice în toate sectoarele capitalei, astfel încât fermierii să-și poată comercializa marfa, iar locuitorii capitalei să poată procura fructe proaspete autohtone direct de la producător.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău