Ce bunuri sunt permise pentru a fi transportate în UE. Precizările Serviciului Vamal

  • 09 Decembrie 2023 11:15
Ce bunuri sunt permise pentru a fi transportate în UE. Precizările Serviciului Vamal

Serviciul Vamal al Republicii Moldova atenționează persoanele fizice și transportatorii de bagaje neînsoțite despre cerințele ce urmează a fi respectate la transportarea bunurilor în momentul traversării frontierei spre Uniunea Europeană.

Astfel că, în contextul evitării unor blocaje sau situații neplăcute la trecerea frontierei, nemijlocit în punctele de trecere cu România, cu produse alimentare pe sensul de intrare, persoanele fizice, la introducerea produselor de origine animală, produselor compuse, produselor derivate din subproduse de origine animală, plantelor, produselor vegetale și altor obiecte, urmează să respecte prevederile Regulamentului (UE) nr. 2019/2122 al Comisiei Europene din 10 octombrie 2019.

Astfel, potrivit Regulamentului Comisiei Europene, produsele de origine animală, produsele compuse, produsele derivate din subproduse de origine animală, plantele, produsele vegetale și alte obiecte, urmează să îndeplinească condițiile prevăzute în articolul 7 și anexele Regulamentului, scrie Bizlaw.md.

În caz contrar, autoritățile competente, autoritățile vamale sau alte autorități publice responsabile, în cadrul controalelor oficiale la punctele de intrare în Uniunea Europeană, vor confisca și distruge în conformitate cu legislația națională, produsele neconforme.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău