Ce au declarat deputații Blocului ACUM după ce ședința specială a Parlamentului cu fracțiunea PSRM a eșuat. Andrei Năstase a anunțat ample acțiuni de protest

  • 21 Mai 2019 14:44
Ce au declarat deputații Blocului ACUM după ce ședința specială a Parlamentului cu fracțiunea PSRM a eșuat. Andrei Năstase a anunțat ample acțiuni de protest

Tentativa Blocului ACUM de a organiza astăzi, 21 mai, o ședință specială a Parlamentului cu deputații Partidului Socialiștilor a eșuat după ce ultimii nu au răspuns invitației.

Președinta PAS Maia Sandu a precizat că scopul ședinței a fost de a discuta subiectele propuse anterior de Bloc care fac parte din pachetul de legi menit să asigure independența instituțiilor statului.

„Trebuie să redăm libertatea instituțiilor de stat și să asigurăm condițiile necesare ca să lucreze pentru oameni. Demontarea sistemului corupt care sufocă Republica Moldova”, a declarat maia Sandu.

În același timp, liderul Platformei Demnitate și Adevăr Andrei Năstase s-a referit la ultimele scumpiri la un șir de produse, dar și la situația precară a economiei, menționând necesitatea unor intervenții rapide. În acest context, el a anunțat „ample acțiuni de protest”, însă reprezentanții Blocului ACUM au refuzat să ofere detalii la acest subiect.

Partidul Socialiștilor a calificat inițiativa Blocului ACUM de a organiza o ședință specială a Parlamentului drept una „populistă, nefondată și care nu merită să fie luată în considerare”

PSRM a reiterat, într-un comunicat de presă, necesitatea creării unei majorități parlamentare pentru a depăși criza politică. Pe de altă parte, Blocul ACUM insistă în continuare pe adoptarea așa-numitului pachet de dezoligarhizare fără crearea unei coaliții majoritare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău