Ce au decis magistrații după ce Maia Sandu l-a acționat în judecată pe Ion Chicu pentru calomnie

  • 22 Octombrie 2020 19:00
Ce au decis magistrații după ce Maia Sandu l-a acționat în judecată pe Ion Chicu pentru calomnie

Fostul și actualul prim-ministru Maia Sandu și Ion Chicu pot încheia un acord amiabil întru finalizarea procesului inițiat de Maia Sandu. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta s-a discutat, joi, în cadrul unei ședințe la Judecătoria Chișinău, sediul din sectorul Centru.

Maia Sandu și Ion Chicu nu au venit la ședința de judecată. Astfel, interesele acestora erau reprezentate de avocați. Vicepreședintele Partidului "Acțiune și Solidaritate" (PAS), deputatul Sergiu Litvinenco a declarat reporterilor după ședință că avocatul premierului Ion Chicu a întrebat dacă există posibilitatea soluționării pașnice a litigiului prin încheierea unui acord amiabil. Litvinenco a răspuns că Maia Sandu este gata să încheie un acord amiabil cu condiția ca Ion Chicu îi va achita o sumă de 100 de mii de lei drept prejudiciu moral, precum și va dezminte declarațiile sale pe Facebook.

Următoarea ședință de judecată este preconizată pentru 6 noiembrie.

Lidera PAS, Maia Sandu, l-a dat în judecată pe prim-ministrul Ion Chicu pentru calomnie, după ce acesta a scris într-o postare pe Facebook, că politiciana a votat în 2013 pentru concesionarea aeroportului și ar fi participat la furtul miliardului. De asemenea, premierul a acuzat Guvernul Sandu că a reeșalonat datoria pe care o avea "Avia Invest" față de stat, astfel autoritățile pierzând șansa să întoarcă aeroportul în proprietate publică. Suma datoriei a fost de 118 mil. de lei. După ce Maia Sandu a dezmințit aceste acuzații și a prezentat toate detaliile cazului, Ion Chicu a spus că acționarea sa în judecată este "o acțiune disperată de PR politic".

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău