Ce au constatat experții internaționali ENEMO referitor la desfășurarea alegerilor locale generale în R.Moldova

  • 14 Octombrie 2019 13:38
Ce au constatat experții internaționali ENEMO referitor la desfășurarea alegerilor locale generale în R.Moldova

Misiune Internațională a Rețelei Europene a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor (ENEMO) constată că alegerile locale generale din Republica Moldova se desfășoară, în general, în condiții competitive și democratice.

Totuși, misiunea atenționează asupra unor deficiențe ale legislației electorale și asupra faptului că mai multor candidați le-a fost refuzată înregistrarea din cauza unor erori formale minore și a unor interpretări diferite ale legii.

Referitor la finanțarea campaniilor electorale, misiunea ENEMO arată că lipsesc mecanismele eficiente de supraveghere și verificare, de către Comisia Electorală Centrală, a discrepanțelor dintre sumele raportate și campaniile desfășurate de concurenții electorali. Constatările misiunii se găsesc în primul raport interimar pentru perioada 20 septembrie - 11 octombrie 2019, publicat astăzi.

Echipa de monitorizare este formată din 8 observatori pe termen lung și o echipă de bază formată din 5 membri. Reprezentanții ENEMO monitorizează doar alegerile locale, nu și pe cele parlamentare noi în 4 circumscripții uninominale.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău