Ce a discutat Nicolae Timofti cu Alexandr Lukașenko la Minsk

  • 17 Iulie 2015 09:52
Ce a discutat Nicolae Timofti cu Alexandr Lukașenko la Minsk

Președintele Nicolae Timofti, aflat în vizită în Belarus, a declarat că dorește ca țările să dezvolte dialogul bilateral și cooperarea în sfera comercial-economică, științifică și culturală, transmite IPN.

El s-a referit la proiecte comune în domeniile agroindustrial, energetic, transporturilor și infrastructurii. ”Prezența țărilor noastre în diferite zone de liber schimb oferă posibilități reciproc avantajoase, pe care le putem valorifica prin crearea unor întreprinderi mixte”, a declarat președintele Nicolae Timofti. La Minsk, șeful statului a purtat convorbiri cu președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, urmate de o întrevedere a delegațiilor din cele două țări.

Președintele a menționat că prezența produselor moldovenești pe piața estică se poate realiza cu ajutorul statului Belarus. Tot așa, Republica Moldova poate contribui la stabilirea, pentru întreprinderile belaruse, a unor noi conexiuni economice suplimentare cu statele Uniunii Europene.

Unul din exemplele bune de conlucrare moldo-belarusă este asamblarea, la Chișinău, a troleibuzelor belaruse. „Am stabilit astăzi să extindem acest proiect, urmând să asamblăm în Republica Moldova și autobuze de marca „MAZ”. De asemenea, am examinat posibilitatea majorării exportului de fructe, legume și vinuri îmbuteliate în Belarus”, a comunicat șeful statului.

Cei doi președinți au discutat și despre securitatea regională.

Președintele belarus, Alexandr Lukașenko, a vizitat Republica Moldova în toamna anului trecut când cele 2 țări au semnat 6 acorduri de cooperare în diferite domenii.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău