Ce a declarat Vlad Filat în fața Congresului care l-a reales președinte al PLDM și ce a decis formațiunea în privința alegerilor prezidențiale și parlamentare

  • 16 August 2020 14:59
Ce a declarat Vlad Filat în fața Congresului care l-a reales președinte al PLDM și ce a decis formațiunea în privința alegerilor prezidențiale și parlamentare

Astăzi a avut loc Congresul IX Extraordinar al Partidului Liberal Democrat din Moldova.  La propunerea mai multor delegați, susținută și de Tudor Deliu, la funcția de președinte al PLDM a fost propus și votat, cu 214 voturi din 215, fondatorul și primul președinte al formațiunii,Vlad Filat.

În mesajul său către Congres, Vlad Filat a adresat mulțumiri delegaților pentru încrederea acordată și tuturor membrilor de partid pentru curajul, răbdarea și consecvența de care au dat dovadă pe parcursul ultimilor 5 ani.

Îmi cer scuze că în mandatele precedente nu am făcut totul pentru a proteja partidul, pentru a-i proteja pe membrii noștri. Dar am învățat lecția. A venit timpul când despre noi trebuie să vorbim noi și faptele noastre. Am vrut ca această decizie de a reveni la conducerea PLDM să fie a partidului, a tuturor colegilor noștri. Eu revin nu într-o funcție, ci într-o responsabilitate enormă. Domnule Deliu, vă mulțumesc pentru tot, vă mulțumesc pentru că ați salvat partidul!”, a spus Vlad Filat, potrivit unui comunicat al PLDM.

În discursul său, fostul lider al PLDM, Tudor Deliu, a vorbit despre contextul politic în care partidul și-a desfășurat în ultimii ani activitatea și a mulțumit colegilor săi pentru încrederea ce i-au acordat-o atunci când l-au ales în calitate de președinte al PLDM. 

“Vă sunt recunoscător pentru faptul că acum doi ani mi-ați încredințat să exercit funcția de președinte al PLDM. Pentru mine a fost o onoare, dar și o mare responsabilitate. În condițiile în care am activat, obiectivul nostru minim a fost să ținem flacăra aprinsă, să-i ținem pe oameni aproape, să le oferim certitudinea că totul va fi bine, că PLDM merită să redevină și va redeveni ceea ce a fost –  locomotiva integrării europene”, a afirmat Tudor Deliu. 

La final, delegații au adoptat o Rezoluție prin care declară că PLDM va participa la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie și la viitoarele alegeri parlamentare în calitate de concurent electoral. De asemenea, liberal-democrații și-au exprimat determinarea de a relansa Proiectul de Țară pe care l-au început cu ani în urmă – integrarea Republicii Moldova în Uniunea  Europeană.

La lucrările Congresului, care s-au desfășurat în regim online, au participat 215 delegați din totalul de 239, desemnați de conferințele organizațiilor teritoriale ale PLDM din 26 de unități administrativ-teritoriale de nivelul doi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău