Ce a declarat Veaceslav Platon după ce a ieșit din închisoare

  • 15 Iunie 2020 17:46
Ce a declarat Veaceslav Platon după ce a ieșit din închisoare

Omul de afaceri și fostul deputat Veaceslav Platon spune că nu va părăsi țara după ce a fost eliberat din Penitenciarul nr.13 și că va rămâne în Republica Moldova pentru „a lupta pe toate căile cu Vladimir Plahotniuc”. Declarații în acest sens au fost făcute de Veaceslav Platon, astăzi, 15 iunie, la ieșirea din penitenciar, după patru ani de detenție, transmite IPN.

De acum înainte, Veaceslav Platon spune că principala sa sarcină va fi readucerea dreptății, curățarea țării de „elementele lui Plahotniuc”. Veaceslav Platon, fost deputat, spune că nu se va implica în politică. Spune că are un plan bine pus la punct, dar nu a oferit detalii.

Veaceslav Platon nu intenționează să ceară despăgubiri statului pentru timpul petrecut în detenție. Cât privește relația cu procurorul general, Alexandr Stoianoglo, acesta a spus că ea nu există o relație și că procurorul general doar a promis oamenilor că va investiga acest caz și, respectiv, face acest lucru.

Ion Crețu, avocatul lui Veaceslav Platon, susține că la baza deciziei de eliberare a clientului său a stat demersul de suspendare a executării pedepsei, depus de procurorul general, Alexandr Stoianoglo. Din punct de vedere juridic, dosarul în care este vizat Veaceslav Platon urmează a fi înaintat la procedura de revizuire în instanța de judecată. Veaceslav Platon are în continuare calitatea de condamnat, dar nu are nici o interdicție impusă de instanță.

Veaceslav Platon a fost reținut în iulie 2016. În aprilie 2017, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, l-a condamnat la 18 ani de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani în cauza devalizării cu 800 de milioane de lei a Băncii de Economii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:0,51 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău