Ce a declarat premierul Ion Chicu după ce a discutat cu reprezentanții producătorilor agricoli

  • 17 August 2020 17:10
Ce a declarat premierul Ion Chicu după ce a discutat cu reprezentanții producătorilor agricoli

Procedura de obținere a compensațiilor de către agricultori, care au avut de suferit de pe urma secetei, va fi simplificată, a declarat premierul, Ion Chicu, în cadrul unui briefing. El a menționat că în urma mai multor discuții cu reprezentanții producătorilor agricoli autorității urmează să fie aprobate mai multe decizii care să compenseze pierderile provocate de secetă.

Printre măsurile anunțate de către șeful Executivului se numără instituirea moratoriilor la controale de stat la agenții economic până la 31 decembrie. Decizia finală va fi aprobată de Parlament.

În ceea de privește rambursarea TVA,  acesta urmează să fie utilizată pentru achitarea salariilor. Acest lucru se va face prin depunerea unei declarații. Totodată, TVA-ul acumulat în conturi va putea fi folosit pentru achitarea impozitul de funciar.

Ion Chicu a menționat că nu doar dobânzile la creditele noi vor fi subvenționate, dar și la cele existente.

De asemenea, datoriile pentru procurarea tehnicii agricole, care constituie în prezent 200 de milioane de lei, vor fi reeșalonate pe o perioadă de 12 luni.

Amintim că agricultorii au protestat mai multe zile, nemulțumiți că Guvernul nu susține domeniul respectiv, afectat de secetă și grindină.  

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:0 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău