Ce a declarat ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, referitor la sprijinul acordat R.Moldova

  • 20 Ianuarie 2020 12:56
Ce a declarat ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, referitor la sprijinul acordat R.Moldova

Ministrul de Externe de la București, Bogdan Aurescu, a subliniat că sprijinul României acordat R.Moldova se va limita la proiecte dedicate cetățenilor.

„Pe noi ne interesează să susținem o Republică Moldova ca stat care promovează reforma, care este angrenată ireversibil pe calea europeană, pentru că, citez din ceea ce a spus președintele, singura și cea mai sigură opțiune pentru Republica Moldova este calea integrării europene. Și, prin urmare, noi vom susține Republica Moldova atunci când va performa pe această cale. În momentul ăsta nu putem să constatăm o astfel de performanță. Ceea ce putem să facem este să ne limităm sprijinul, inclusiv sprijinul financiar, la proiecte care sunt dedicate cetățenilor”, a declarat Bogdan Aurescu, invitat în emisiunea Lumea Azi de la TVR.

Amintim că liderul de la Cotroceni, Klaus Iohannis a declarat, la 16 ianuarie, cu ocazia reuniunii anuale a ambasadorilor acreditați la București, că România va continua doar proiectele care sprijină direct cetățenii din Republică Moldova.

„În ceea ce privește Republica Moldova, reiterez poziția României: parcursul european este singura și cea mai sigură cale către reformarea profundă a instituțiilor, de natură să aducă beneficii palpabile cetățenilor săi.

Din păcate, așa cum am mai spus, nu suntem deloc convinși că actualul guvern de la Chișinău își propune acest obiectiv. De aceea, vom continua doar proiectele de sprijin care sunt dedicate direct cetățenilor, proiectele cu impact la nivel local și proiectele de interconectare strategică”, a spus președintele României.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău