Ce a declarat Maia Sandu despre moțiunea de cenzură depusă de PD împotriva Guvernului

  • 03 Noiembrie 2019 14:15
Ce a declarat Maia Sandu despre moțiunea de cenzură depusă de PD împotriva Guvernului

Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, consideră că moțiunea de cenzură depusă în Parlament împotriva cabinetului pe care îl conduce este o o consecință a faptului că "unii oameni sunt deranjați de eforturile de eliminare a corupției", informează Agerpres.

Sandu a declarat, duminică, că va merge săptămâna viitoare în Parlament pentru a răspunde oricărei întrebări venite din partea deputaților.

"O să avem tot timpul să discutăm despre aceste lucruri. Din câte înțeleg, se va dezbate și moțiunea de cenzură. La această moțiune voi merge și voi da răspunsuri la absolut toate întrebările pe care le au politicienii și în special deputații, dar se pare că unii oameni sunt deranjați de eforturile noastre de combatere a schemelor, de eliminare a corupției și de aici au apărut mai multe discuții. Sunt absolut gata să discutăm, cu argumentele pe față, în mod transparent, și să apărăm poziția Guvernului", a afirmat premierul.

De altfel, șefa executivului a anunțat o serie de măsuri sociale care vor fi adoptate o dată cu bugetul pe anul viitor, subliniind că fondurile aflate la dispoziție sunt mici "ținând cont de faptul că în trecut s-a furat" din banii publici.

"Cel mai important este să ne asigurăm că banii publici nu se scurg în buzunarele cuiva, că doar atunci o să putem face majorări sensibile pentru cetățeni atât pe partea de asistență socială, cât și pe partea de salarii. Am prevăzut și creșteri salariale pentru bugetari în anul 2020, am prevăzut și creșteri de programe de asistență socială, inclusiv indemnizația pentru perioada rece a anului noi o creștem de la 350 de lei la 500 de lei, crește numărul de oameni care vor beneficia de această indemnizație. Propunem să introducem un program nou pentru pensionarii care au o pensie mai mică de 1.500 de lei pe lună ca să le compensăm parțial cheltuielile pentru curentul electric. Creștem indemnizațiile pentru cei care au participat în războiul de pe Nistru și în Afganistan. Propunem să creștem indemnizațiile pentru oamenii cu dizabilități. Din resursele pe care le avem sau pe care le putem avea, ținând cont de faptul că în trecut s-a furat, economia a fost slăbită și o să ne ia timp ca să o descătușăm și să o punem pe un ritm mare de creștere, astfel încât să putem conta pe mai multe resurse la buget. Deci ...pornind de la resursele pe care le avem, facem tot ce putem ca să creștem veniturile foarte mici ale oamenilor", a precizat Maia Sandu.

Premierul moldovean a făcut aceste declarații în contextul în care președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că ia în calcul posibilitatea ca săptămâna viitoare actuala coaliție de guvernare să piardă susținerea în Parlament și, implicit, guvernul condus de Maia Sandu să cadă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău