Ce a decis astăzi Curtea de Apel Cahul în dosarul pe numele lui Ilan Șor

  • 20 Mai 2019 16:09
Ce a decis astăzi Curtea de Apel Cahul în dosarul pe numele lui Ilan Șor

Partea vătămată în dosarul politicianului Ilan Șor, adică Banca de Economii, trebuie să prezinte acte suplimentare pentru expertiza contabil-judiciară.

O decizie în acest sens a fost luată de Curtea de Apel Cahul, care a admis demersul Centrului Național de Expertiză Judiciară. Informația a fost comunicată pentru IPN de către ofițerul de presă al Procuraturii Anticorupție, Mihaela Tarlapan.

Contactat de IPN, unul dintre avocații lui Ilan Șor, Iulian Balan, a declarat că, întrucât ședința a fost cu ușile închise, nu poate să ofere detalii privind decizia instanței și acțiunile ulterioare.

Tot astăzi, mai mulți susținători ai Partidului Politic Șor, au manifestat în fața instanței pentru a cere „justiție corectă și pedepsirea adevăraților vinovați ai jafului bancar”.

Următoarea ședință a fost stabilită pe 26 iunie.

În iunie 2017, prima instanță l-a condamnat pe fostul președinte al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii, Ilan Șor, la șapte ani și jumătate de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani în fraudele bancare. Sentința a fost atacată în instanța de apel atât de procuror, cât și de avocații inculpatului și de reprezentantul Băncii de Economii. Ilan Șor a fost eliberat din arest la domiciliu, iar până la pronunțarea sentinței definitive se află sub control judiciar. Dosarul a ajuns la Curtea Apel Chișinău abia după șase luni, iar în februarie 2018 a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul.

În urma alegerilor din 24 februarie anul curent, Ilan Șor a devenit deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău