CCM va examina luni o sesizare depusă de grupul de inițiativă pentru crearea partidului „Pentru oameni, natură și animale”

  • 30 Septembrie 2018 13:52
CCM va examina luni o sesizare depusă de grupul de inițiativă pentru crearea partidului „Pentru oameni, natură și animale”

Curtea Constituțională va examina luni o excepție de constituționalitate, depusă de fondatorii grupului de inițiativă pentru crearea Partidului „Pentru oameni, natură și animale”, pe motiv că Ministerul Justiției a refuzat înregistrarea acestuia, deoarece nu a fost prezentată dovada că are cel puțin 4.000 de membri.

Reclamanții, printre care și activistul civic Ion Dron consideră această prevedere din Legea privind partidele politice drept o limitare a dreptului la asociere, garantat de Constituție, și solicită declarea neconstituțională a articolului respectiv, potrivit unor material publicate de Curtea Constituțională.

Grupul de inițiativă și-a anunțat intenția de a crea un partid politic, care să pledeze pentru protejarea animalelor, la sfârșitul anului trecut. Adunarea de constituire a avut loc la 7 februarie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:1,03 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
19
Thu
18
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău