CCF Moldova lansează maratonul minunilor pentru 700 de copii vulnerabili

  • 07 Decembrie 2020 11:19
CCF Moldova lansează maratonul minunilor pentru 700 de copii vulnerabili

Asociația Copil, Comunitate, Familie (CCF Moldova) lansează maratonul minunilor pentru 700 de copii vulnerabili. Acțiunea va dura 20 de zile (7-27 decembrie), timp în care maratoniștii, pasionații de alergare sau iubitorii de noi provocări, sunt îndemnați să formeze grupuri a câte trei persoane și să alerge cumulativ 700 de kilometri per grup. Atât efortul lor, cât și minunile pot fi susținute cu o donație pe pagina asociației, transmite IPN.

Maratonul este lansat alături de Iulian Bercu, ambasadorul organizației, pentru a încuraja oamenii să contribuie la colectarea de fonduri în sprijinul celor 700 de copii, care vor fi ajutați, în următoarea perioadă, să rămână alături de cei dragi și să crească acasă. „Vom avea o șansă unică să ajutăm 700 de copii să se gândească în noaptea de Revelion la povești și nu la mâncare!”, a menționat Iulian Bercu, citat într-un comunicat de presă al asociației.

Pandemia influențează semnificativ creșterea alarmantă a numărului de copii aflați în risc de a fi separați de familie. La ora actuală, nu sunt date oficiale privind situația la zi a copiilor din țară. „Însă noi știm realitatea de la firul ierbii, deoarece lucrăm zilnic direct cu părinții, copiii și autoritățile. Criza a devastat bugetele, banii fiind reorientați către sistemul de sănătate publică, ceea ce este, cu siguranță, o prioritate acum. Dar ce facem cu familiile disperate, care efectiv nu mai au ce mânca, cu ce-și încălzi locuințele, unde să-și culce copiii sau cu ce să-i încalțe și îmbrace?”, precizează CCF Moldova.

Conform datelor statistice, până la declanșarea pandemiei, fiecare al zecelea copil din Moldova era afectat de sărăcia extremă. „Sărăcia ne privează viitorul de educație, reduce oportunitatea dezvoltării potențialului propriu, inhibând dezvoltarea fizică și cognitivă, iar pe termen lung crește probabilitatea de șomaj, trai în sărăcie și excluziune socială. Cu cât sunt mai săraci părinții, cu atât vor fi mai săraci și copiii lor. Acest cerc vicios poate fi întrerupt, cu sprijinul nostru al fiecăruia, având grijă de comunitățile în care ne cresc copiii țării”, se mai spune în comunicat.

Mai mulți agenți economici, susținători ai campaniei, vor oferi premii primelor șapte echipe care vor acumula câte 700 de kilometri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău