CCF colectează fonduri pentru a ajuta peste 700 de copii să crească alături de părinți

  • 28 Decembrie 2020 13:50
CCF colectează fonduri pentru a ajuta peste 700 de copii să crească alături de părinți

În ajunul sărbătorilor de iarnă, Asociația Obștească „Copil, Comunitate, Familie” (CCF Moldova) lansează o platformă de colectare de fonduri online pentru copiii defavorizați: www.donatii.md, transmite IPN.

„Pandemia contribuie la creșterea alarmantă a numărului de copii aflați în risc de a fi separați de cei dragi. Conform datelor statistice, până la criza actuală, fiecare al zecelea copil era afectat de sărăcia extremă. Ceea ce înseamnă că fiecare al zecelea copil se culca noaptea flămând, visând la ziua în care casa îi va fi caldă, iar masa îndestulată”, spune Tatiana Codreanu, coordonator comunicare din cadrul CCF.

„Doar în primele trei săptămâni ale lui octombrie anul curent, în programul de sprijin familial „Copil, Comunitate, Familie (CCF Moldova)” au ajuns 28 de copii, comparativ cu 71 de copii, intrați în primele nouă luni ale anului. Este un număr îngrijorător de mare atât pentru organizație, cât și pentru autoritățile locale, care nu au resurse financiare suficiente pentru a sprijini familiile vulnerabile. Conștientizăm că sărăcia pune stăpânire tot mai mare pe familiile din țara noastră, iar pericolul crește de la o zi la alta”, a menționat Tatiana Codreanu.

Prin această campanie, CCF își propune, în următoarele 12 luni, să susțină peste 700 de copii să crească alături de părinți, dar nu în orfelinate. Pe lângă ajutoare umanitare, membrii acestor familii defavorizate vor fi consultate gratis de juriști, psihologi și de asistenți sociali.

„Mulți dintre părinții din aceste familii își găseau cu greu un loc de muncă, iar pandemia a agravat și mai mult problema. Unele autorități publice locale ne-au anunțat că bugetele locale destinate anterior pentru plata ajutoarelor materiale au fost redirecționate spre servicii sănătate, odată cu declanșarea pandemiei COVID-19. Unele case, în care locuiesc aceste familii, nu au curent electric, oamenii nu dispun de resurse financiare ca să-și procure lemne de foc sau nu au bani ca să cumpere copiilor de mâncare. Sunt case, care nu au sticlă la geamuri, ci doar peliculă”, a subliniat Tatiana Codreanu.

Familiile respective nu vor primi bani, ci produse de care au nevoie. „Fiecare donație este direcționată 100% în sprijinul și fortificarea mediilor familiale pentru copiii Moldovei”, a relevat coordonatorul comunicare de la CCF.

În următoarele luni, pe platforma www.donatii.md vor fi plasate și filmulețe educative, care vor arăta ONG-urilor din teritoriu cum pot face colectări de fonduri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău