CCA | Unele posturi de televiziune deservesc interesele partidelor politice

  • 04 Mai 2017 13:34
CCA | Unele posturi de televiziune deservesc interesele partidelor politice

Republica Moldova se confruntă cu probleme ce țin de securizarea spațiului informațional, iar unele posturi de televiziune deservesc interesele unor partide politice, a declarat joi, 4 mai, președintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului în timpul prezentării în Parlament a raportului de activitate pentru anul 2016. Unii deputați au criticat activitatea CCA. 

În anul 2016 Consiliul Coordonator al Audiovizualului a sancționat 51 de radiodifuzori, aplicând 125 de pedepse pentru nerespectarea normelor legale din domeniul audiovizualului.

Monitorizările din timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale au scos la iveală o situație alarmantă la acest capitol, iar președintele CCA, Dinu Ciocan a declarat că mulți radiodifuzori promovează interese politice, fapt menționat anterior și de societatea civilă din domeniu.

Una din problemele menționate de președintele CCA ține de activitatea radiodifuzorilor din autonomia găgăuză, mai ales după ce autoritățile din regiune au adoptat propria legislație în domeniu, iar mai multe posturi de radio și TV activează ilegal.

Tranziția de la televiziunea terestră la cea digitală a fost o altă prioritate a CCA în anul 2016.

În același timp, deputatul Iurie Leancă a atras atenția la securitatea spațiului informațional autohton.

Dinu Ciocan a menționat că pentru a rezolva această problemă este necesară producerea unor programe în limba rusă ca să asigure informații de alternativă.

În același timp, CCA a fost criticat de unii deputați care consideră că această instituție ar fi politizată. Liderul fracțiunii PCRM, Inna Șupac

Și un Memoriu lansat miercuri de Ziua Internațională a Libertății Presei menționa că CCA acordă licențe de emisie pe criterii politice, iar reglementarea insuficientă și gestionarea defectuoasă a domeniului audiovizualului de către această autoritate, au stimulat concentrarea proprietății media, în loc s-o descurajeze.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău